Svinefilet – marineret svinefilet i flødesovs med peberfrugt og løg.
I dag får du opskriften på en nem og lækker ret med svinemørbrad stegt på panden eller fad i ovnen.
Halløj da, sikke en lækker ret der blev serveret på matriklen i dag. Helt uventet. Helt ud af det blå.
Et totalt selvpåfundet påhit, der allerede her i huset er blevet et hit. Skønt 🙂
To svinefiletter kickstartede processen. Du kender dem sikkert godt, de ligger tit i supermarkedets kølediske.
De er særligt gode på grill og vi spiser dem ofte grillede her.Svinefilet’en er vistnok en “look-a-like-svinemørbrad”.
Udskæringen er fra en svinekam og, til forskel fra en svinemørbrad, helt afpudset for ben, svær, fedt, sener og hinder. Smart.
Det er hurtigt tilberede svinefilet, når den allerede er afpudset. Denne svinefilet var i en lækker marinade. Svinemørbrad kan også bruges.
Retten du skal høre om i dag, udspringer egentlig af denne lækre ret – svinemørbrad i flødesovs.
Min tanke var, at marinaden fra svinefiletten ville kunne give en lækker smag til flødesovsen, lidt á la mørbradbøf i flødesauce.
Ved du hvad? Projektet lykkedes og mine – og familiens – forventninger blev indfriet til fulde. 🙂
Hold endelig gerne øje med gode svinefilet tilbud i kølediskene rundt omkring.
Prismæssigt koster svinefilet det samme som svinemørbrad og du kan nogen gange være heldig at kunne købe 1 stk for 30 kr for 500 gram.
Kan du ikke lige opdrive en svinefilet, kan kødet fint erstattes af marinerede koteletter, svinemørbrad, filet af kyllingebryst eller kalkunbryst?
Du får opskriften lige her og brug den gerne som springbræt til at lave din helt egen variant.
Svinefilet i flødesovs med peberfrugt, svinefilet og løg – nem opskrift med svinefilet på pande eller i ovn
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 2 stk marineret svinefilet eller svinemørbrad,, svinekoteletter, kalkunbryst, kalkunbryst ell. lignende.
- Smør til stegning
- 2 store løg i tern
- 1-2 tsk paprika
- 5 fed friskpressede hvidløg du kan nøjes med mindre, eller helt udelade dem
- 6-7 gulerødder i små tern
- 1-2 peberfrugter i skiver gerne røde
- ½ liter svinebouillon
- 2½ dl fløde madlavnings- piske- eller kaffefløde
- Salt/hvidløgspeber
- Jævning
- Tilbehør: Råstegte kartofler eller pasta. Server gerne tomatsalat til
Sådan gør du
- Skær løg i tern og svits på pande i lidt smør. Brug din største pande, gerne sautérpande, eller et støbejernsfad, der også kan bruges på komfur. Jeg brugte min Scanpan bradepande. Svits også gerne på pande og hæld i et alm. ildfast fad og steg færdig i ovn.
- Pres hvidløgsfedene over løgene og svits med.
- Skær svinefiletterne i skiver og steg på panden. Skub løgene lidt til side imens. Svits kødet et par minutter på hver side
- Skræl gulerødder og skær i små tern og svits med. Tilsæt peberfrugt i skiver
- Hæld bouillon og fløde ved. Tilsæt jævning og rør så godt du kan
- Smag til med salt/peber og paprika
- Steg retten færdig på panden ca. 20 minutter under låg ved svag varme. Panden - eller støbejernsfadet kan også sættes i ovnen og stege færdig ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
Noter
Nemt og lækkert aftensmad, klar på ½ time. Kan laves med næsten al slags svinekød, kyllingekød eller kalkun
Jeg har et kæmpe støbejernsfad fra Scanpan der passer til komfuret.
Det er genialt til disse “alt-i-et-retter”, hvor alt steges færdig i ét og samme fad. Man kan svitse alt i fadet og enten stege færdigt på komfur eller i ovn. Det er SÅ smart!
Har du ikke sådan et stegefad, der både kan bruges på komfuret og i ovnen, kan en dyb pande/sauterpande sagtens bruges.
Du kan også sagtens bruge en almindelig pande til at svitse på og så tilberede færdig i et ildfast fad. Det er en nem og enkel ret og forberedelserne tager ikke lang tid.
Brug gerne de grøntsager du har på lager.
Jeg brugte gulerødder, peberfrugt, løg og hvidløg. Brug endelig også gerne en flødeost, hvis du har en rest eller en rest fløde eller creme fraiche?
Sådan laver du svinefilet i flødesovs. Se billederne af processen fra start til slut her.
Her kan du se mit støbejernsfad fyldt med boblende lækkerier 🙂
En-to-tre. Så er retten med svinefilet i flødesovs, peberfrugt og gulerødder klar til servering.
Servér gerne fuldkornspasta eller råstegte kartofler til
Fuldkornspasta er så fint og der er godt med bid, smag og fylde i.
Servér også gerne en god tomatsalat med rødløg til. Det passer så fint til alle pastaretter.
Du kan sagtens bruge svinemørbrad, hvis du foretrækker det. Du kunne evt. marinere dem i disse lækre marinader:
1.
2.
Rigtig god fornøjelse med kødgryderne til dig.
Jeg iler til køjs, skal op midt på natten igen, for at tage med et tidligt lyntog til København. Kl. 4.00 ringer vækkeuret. Gys.
Forude venter en lang mødedag i Slots-og Kulturstyrelsen i arbejdsregi.
Jeg har søgt optagelse i en national faggruppe om Digital Formidling under Danskernes Digitale Bibliotek.
Heldigt jeg fik en plads i faggruppen, fedt for det er jo lige dét jeg er særligt optaget af. Glæder mig sådan til at komme i gang med arbejdet.
Jeg skal nok vinke til dig, når jeg krydser Danmark 🙂
Få flere gode opskrifter med svinefilet eller svinemørbrad her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hej Gitte den salat til svinefilet kan den laves sagen i forvejen.⛴?vh.torben