Her kommer der lige en opskrift på en lækker lækker kage vi lavede i weekenden. Delvist affødt af at vi havde 6 bægre pasteuriserede æggehvider der skulle bruges.
Sådan går det tit her i huset! At vi lige sniger os til at bage et eller andet, fordi vi lige tilfældigvis har nogle ingredienser der skal bruges. Hm, hm. Som om at det så er mere ok at bage eller hvad? Altså vi har jo ikke godt af alt det bagværk, men LOVES BAKING! 😀
Denne weekend havde sønnike besøg af sin bedste kammerat. De er enige om mange ting bl.a. at brød helst spises uden kerner og at der skal helst skal være rigeligt med fedtstof i kager 🙂
Selvfølgelig skulle drengene da have hvide boller her til morgen så og en lækker kage igår fik de også! En dejlig lækker en fyldt med sukker, fedtstof, syltetøj og….marengs.
Altså det blev jo næsten til en Bedstefars Skæg kage, som vi indimellem plejer at bage, læs her f.eks. , men denne var alligevel lidt anderledes. Det var en syltetøjskage med makronmarengs på. En selvpåfunden en, og halløj en lækkerbisken ;-)bedstefars skæg kage
Opskrift på syltetøjskage med makronmarengs:
Syltetøjskage med makron marengs opskrift
Ingredienser
Dej
- 4 æggeblommer
- 2 dl sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 dl. tykmælk andet surmælksprodukt eller mælk kan også bruges
- 100 gram smeltet smør
- 5 dl. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 125 gram glas hindbærsyltetøj
Makronmarengs
- 4 æggehvider
- 150 gram knuste makroner
- 2 spsk. sukker.
Sådan gør du
- Æg, sukker og vanillesukker piskes hvidt. Smeltet smør og tykmælk røres i, mel røres i tilsidst.
- Halvdelen af dejen hældes i et smurt ildfast fad. Mit fad målte ca. 22x28 cm Læg syltetøjsklatter ovenpå.
- Hindbærsyltetøjet smøres ud med en dejskraber.
- Resten af dejen smøres ovenpå.
- Kagen sættes i en 175 grader varm ovn (varmluft) og bager 25-30 minutter, til den er gylden.
- Imens laver du makronmarengs.
- Pisk hviderne stive, tilsæt sukker lidt efter lidt. Vend fintknuste makroner forsigtigt i .
- Når kagen er blevet let gylden på toppen tages den ud af ovnen og dækkes med marengs på toppen.
- Kagen bager med marengslåg i ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft eller til den er gylden og fin.
Noter
En nem og lækker syltetøjskage med makron marengs
En lækker syltetøjskage med en skøn makronmarengs på toppenKagen blev vildt lækker. Hindbærsyltetøj og kage er en lækker blanding. Prøv den.
Det gav lige lidt ekstra knas at putte makroner i marengsen. God plan og ideen er hermed givet videre til dig 🙂Jeg kan love jer for at familien alligevel blev glad for mit kageeksperiment. Drengene var glade. De guffede kage og mælk imens der blev gamet ved PC’erne.
Kan man måske erstatte makroner ned fx kokos? Har du nogen erfaringer der?
Tak for en skøn side 👍😍
Hvorfor skal man skrive 9 sider ud for at få opskriften på syltetøjskagen med makron ? Det er jo kun selve opskriften, jeg har brug for. Kan det ikke laves mere smart ? der er rigtig mange ander opskrifter, hvor det også er et problem med alle de sider… en skam, for dine opskrifter er supergode !
Jeg har læst om andre makronkager, hvor man ikke behøver at piske æggehviderne, men bare blande dem med sukker og knuste makroner og så hælde blandingen over kagen. Kunne det ikke være en mulighed ?