•  
  •  
  •  
  •  
  •  

2015-07-01 14.47.51Novembermørket er gråt og skummelt, men hvad gør det, når der er sol og sommer indeni?

Jeg er glad – gennemglad – er en vovepels og har lutter gode nyheder til dig. I dag har jeg sendt en 100% raskmelding afsted. Har du også prøvet at være igennem en længere sygemelding, så ved du, at en raskmelding er den allerstørste lykke og fryd på jord.

Tilbage til livet – tilbage til en ny start. En chance til. 2015-08-29 14.32.45Et totalt lykkebrus at kunne sige ja til flere arbejdstimer og farvel til kommunale sagsbehandlere, farvel til usikkerhed og fremtidsangst, farvel til at være i andres vold og uden indflydelse på eget liv og levned. Befriende at kunne slippe det spind og det fangstnet en sygemelding sænker over én. Sygemelding med handlingslammelse, åg om skuldrene, en klods om benet, angst og uro. Jeg kan ånde frit igen.

I en sygemelding bevæger du dig på kanten og kigger – i dystre sekunder – ned i det afgrundsdybe. Du hænger i med neglene og prøver fortvivlet at følge med på livets motorvej. Alt suser forbi og du er den tavse passive tilskuer. Uoverkommelighedsfølelsen rammer. Hvordan og bliver man nogensinde klar til at komme i tempo igen? Hvad skal der blive af én, hvis man ikke magter tempoet på livets karrussel?

Det er vistnok tabu at brøle sin angst, vemod og skræk ud, når livet går én i mod. Hvorfor nu det. Jeg gør det gerne. Du har kunnet følge med på sidelinien undervejs i min sygemelding. Det har været terapi og godt for mig at reflektere og dele ud. Mange har begejstret været imponeret over min følsomme åbenhed og mit dristige mod. Mange har tilkendegivet, at det har hjulpet dem, at jeg har haft mod og styrke til at turde vise svaghed. Jeg gør det gerne.

Når en ellers driftig, effektiv, foretagsom Bagenørd bliver sat ud af spillet og uvirksomt må se livet passere forbi, så bliver det pludselig menneskeligt selv at være ramt i livet og turde være åben om det. Måske er vi i virkeligheden bare alle gjort af samme stof? Godt og vigtigt at vide, at ingen er overmennesker. Er man slået af pinden, skal og må det ikke skjules. Måske bliver vi alle bare allesammen stærkere af at vise vores svaghed(er)? Jeg tror det <3

Jeg blev korkproppen der dukkede op til overfladen igen. Ligesom dig. Jeg hang i med neglene og fik mig svinget op på sikker grund igen. Jeg siger goddag til livet påny – en ny start – nye kapitler der skal skrives.

2015-08-29 16.31.24

Jeg er klar – men er stadig chokeret slået omkuld. Hvordan kunne jeg lade det komme så vidt? Med fuld fart og med speederen i bund på vej i afgrunden. Jeg er blevet så meget klogere. Håber jeg. Jeg øver mig. Jeg er ydmyg nu overfor min krops signaler. Jeg har respekt for mine symptomer og kroppens reaktioner. Det er ikke sjovt at trække den så langt, at kroppen selv hiver i nødbremsen.  2015-09-14 08.57.01

Jeg har haft for travlt og fræsede hektisk afsted selvom mit blodtryk var blevet for lavt og jeg måtte klamre mig til borde for ikke at svimle. Kvalme, træthed og omtågethed fornægtede og bortforklarede jeg. “Det må være en rest forkølelse”. Uanset hvad – var det jo bizart – at lade det komme så vidt.  Jamen jeg var jo syg?! For sent stoppede jeg op. Absolut skulle jeg lige ud over kanten. Det var en ren kamikaze-pilot der sad i den flyver!

Medicin måtte reguleres og jeg blev friskere uge for uge. Jeg bliver holdt øje med af lægerne og blodtrykket er nu stabiliseret. Jeg har fået mere energi. Jeg kan tænke igen. Jeg skal ikke sove til middag. Jeg stornyder at arbejde igen, producere, udrette, tænke og få brugt krudt og engagement, i selskab med mine søde, dygtige kolleger.

2015-10-14 13.53.13

Jeg kan være noget for min familie igen. Jeg er mor og kæreste igen. Jeg er hvalpeejer igen. Jeg nyder musik, bøger, cykelture, gode snakke, eftertænksomhed, køkkensysler, efterårsdufte – min hverdag.

Jeg er blevet en lidt roligere Bagenørd. Jeg byder ikke mig selv det vilde mere. Har jeg drøntravlt på job – springer jeg aftenens blogindlæg over. Har jeg lyst til nabokaffetår en dag i stedet, springer jeg aftenens menu over og vi nøjes med en rugbrød. Jeg vil selv styre tempoet – og gøre mere af det der giver energi og glæde og begrænse det der dræner. Jeg vil og skal udfordres, men jeg overspænder ikke buen længere.

I dag bestod jeg prøven. Undervisning foran 150 gymnasieelever uden at segne. En kær kollega var i baghånden, men jeg kunne og ville selv og hvilken sejr! Et oplæg – hvor jeg havde føringen og hvor kroppen ikke svigtede og igen blev min fjende nummer 1.

Jeg kan og vil igen og jeg kan magte livet igen. Hvor er det skønt. Så er tilværelsen en fest fyldt med lykke og blomster. 2015-09-27 16.22.36

Jeg har meldt mig 100% rask og dagene er ikke længere fyldt med sygdom og dystre fremtidsscenarier. Jeg er glade Gitte igen og ikke kun en skygge af mig selv. Jeg har kampånd igen, men passer på. Husker at trække vejret, spise regelmæssige måltider, drikke vand og mærke efter i kroppen. Magter jeg det hér lige nu?

Selvom jeg er midtvejs i livet, er det ikke for sent at lære. Af skade bliver man klog. Det vigtigste i verden er at passe på sig selv – men også samtidig at berige livet med indhold, glæde og engagement. Mit drive driver mig fremad, men er også min allerstørste fjende nummer 1. Er der fuld blæs på mit engagement, eksisterer der ikke en stopknap i min krop.  Jeg må hjælpe den. Pauseknapper er også fine.2015-09-28 09.41.51

Jeg prøver at fokusere og har påmonteret mig hestens skyklapper. Hesten lukker verden ude, arbejder flot og stolt, er en sejtrækker og bevarer fokus på den vigtige rigtige retning. Fremad. Ja der sker sjove ting udenfor skyklapperne, men det er umuligt at deltage i alle livets fester og alle de spændende kampe. Trækhesten bliver bange, hvis der er for meget virak udenfor skyklapperne. Tankevækkende.

Når jeg kan brøle ud til verden, at jeg er syg og stille, kan jeg også brøle ud til verden, når jeg er frisk og glad igen. Det er med 7-9-13-bank-under-bordet-attitude. En lille angst lurer jo. Er fremgangen først annonceret på skrift og for verden, så udfordres skæbnen. I morgen kan det vende, men det gør det ikke. Jeg kan og vil og er godt på vej – og håber jeg er blevet klogere.

2015-10-14 14.04.24

Det er svært at tøjle trækhestens engagement, og den ville da også blive slemt ulykkelig af det. Fremdriften er energien, livs-  og arbejdsglæden. Nu nyder jeg det vilde ridt i passende doser og med en insisterende lytten til kroppen. Holder tærskeværket i det store maskineri? Bilen sendes til årlige eftersyn – og mekanikerens ord har man respekt for. Han fortæller, at hvis man kører for længe i bilen med defekte reservedele, ender det med bilen ikke kan synes.  Det er skidt. Det forstår man godt, og de ord har man respekt for. Tankevækkende. Jeg vil pleje mine reservedele.

Jeg fik en ny chance – og der er blomster i mit sind. Fryd dig, glæd dig, lev i nuet, dans en lille dans  og gør det sammen med mig, også selvom livet igen en dag pludselig skulle byde os trods. 2015-08-15 14.41.31

Kærlige, taknemmelige hilsner fra mig til dig <3


  •  
  •  
  •  
  •  
  •