Torsk i folie. Uhm her får du opskriften på en lækker ret med torsk og ovnbagt laks. 2 fiskeretter i én opskrift.
I dag har vi haft den skønneste dag ved stranden. Himlen var høj og blå, solen bragede og bølgerne brusede. Mågerne skreg og stæren fløjtede ihærdigt fra sin faste – men usynlige – plet på himlen. Hvor var det SKØNT!
Vi lå på et tæppe og nød livet. Med kold cola, lakridser og gode bøger inden for rækkevidde. Livet er skønt og man får næsten troen og tiltroen tilbage. Det ER juni og det ER sommer. Det var ellers lige før jeg havde mistet troen og håbet?
Turen gik til Bønnerup Strand, vores yndlingssted på toppen af Djursland. Selvfølgelig startede turen hos fiskemanden “Møllefisk” hvor vi købte ind til frokosten. Vi havde taget plasticservice og rugbrød med hjemmefra, hjemmelavet og nybagt, uhm.
Vi købte lune fiskefiletter og fiskefrikadeller og købte også remouladen i fiskebutikken. Ifølge sønnike smager fiskemandens bedre end vores eget køleskabs remoulade, men måske det bare er tanken der tæller her?
Efter frokost drog sønnike afsted med sin fiskestang og far og mor blev overladt til tæppe, bøger og strandtur. Ikke noget dårligt bytte, hvis man spørger mig 😉
Pulsen kom helt i dvale. Vi gad slet ikke hjem. Vi legede sommerferie. Vi glemte at kigge på uret og “glemte” helt at fiskemanden lukkede kl. 16.00. Vi lod som om tiden stod stille. Vi var komplet ligeglade om så en Dronning havde meldt sin ankomst.
Planerne var lagt på forhånd. Aftenmenuen skulle byde på fisk, købt hos fiskemanden. Aftalen var at købe fisk på hjemvejen. Vi kunne jo ikke købe den ferske fisk, da vi købte ind il frokost, for køleskabet havde vi jo ikke med?
God dammit og øv, at vi måtte forbi den lokale Kiwi for at købe fisken, men pyt, shit happens når man er ligeglad og kigger op i himlen blå. Livet går, imens du har travlt med andre ting, og nogen gange må man ofre sig i en større sags tjeneste, selv om det også gælder den gode fisk købt hos Møllefisk. Vi nød livet og dagligvarebutikken havde heldigvis også fersk fisk på lager.
Vi fik læst vores bøger. Pellehunden slumrede lykkeligt på tæppet. Nogen på stranden satte drager op – komplet afstressende at kigge på sådan en blafrende drage. Børn gravede i sandet. Strand-sommer-lykke.
Nå, men lysten til fisk var insisterende, for især drengene i familien. Pigerne i familien har et lidt mere distanceret/tålt forhold til fisk. Vi siger ok og kan gå med til det, hvis bare smagen ikke er for kraftig og der ikke er ben i?
Måske har du undret dig over, at der ikke er fiskeretter på bloggen? Derfor. Simpelthen p.g.a. det lidt tålte/distancerede forhold til fisk. 🙂
Nå men i dag gav vi fisken chancen igen. Det blev torsk i folie og ovnbagt laks. Det var faktisk en meget – overraskende – positiv og delikat oplevelse! Vi kunne jo godt lide den fisk, alle mand! Især torsken var vi vilde med (måske fordi den ikke smagte så kraftigt af fisk?)
Jeg må indrømme at det er meget nemt at tilberede fisk – og det går rasende hurtigt. På et kvarter var der to lækre fiskeretter. Indrømmet. Det er meget dyrere at spise fisk, end selv det dyreste oksekød, så billig kost er det bestemt ikke, men sundt jo og fedtfattigt jo.
Det er bestemt ikke sidste gang vi laver fisk og ingen skal da heller ikke komme og fortælle mig, at jeg er kræsen?!
Din stakkel – sikke en lang historie, du skulle læse, før vi kom til opskriften!? Du får den hér. Til gengæld er den nem 🙂
Torsk i folie og ovnbagt laks – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 400 gram torskefiletter
- 400 gram laksefiletter
- 3 forårsløg i smalle skiver
- Smør
- Lidt dild
- Hvidløgspeber/salt
- Smørklatter
- Tilbehør: Creme fraichedressine og nye kartofler eller olieristede ovnkartofler
Sådan gør du
Torsk i folie:
- Brug 1 stk. torskefilet pr. pakke
- Læg fisken på et stykke staniol
- Drys med hvidløgspeber og salt og top med forårsløg i skiver.
- Læg smørklatter på og lidt dild på toppen
- Klem foliepakken sammen og sæt pakkerne i et ildfast fad
- Bag torsken i ovnen i 15 minutter v. 175 grader varmluft
Ovnbagt laks:
- Drys krydderier på laksestykkerne og top med forårsløg og evt. små smørklatter
- Bag laksen 15-20 minutter v. 175 grader varmluft.
Noter
Ovnbagt fisk – lækker torsk i folie og bagt laks – klar på et kvartér
Vi brugte (selvfølgelig) rigtigt Lurpak-smør til fisken og brugte vores allerbedste kryddersalt: parmesanost og basilikum.
Sikke nemt det er at tilberede fisk på den måde! Har du andre gode ideer, hører jeg meget gerne om det – er jo helt nyebegynder udi fiskespiseriet, så tip mig gerne. Nu ved jeg, at jeg kan lide torsk i folie! Weee! 🙂
Sådan laver du torsk i folie – se billederne her:
En lækker creme fraiche-dressing passede rigtigt godt til, men skyr, ylette, græsk yoghurt ell. lignende kan også sagtens bruges.
Få opskrifter på lækker dressing der vil passe godt til fisken her:
1.
2.
3.
Heldigt var det, at vi lige havde forårsløg på lager, den type løg passede perfekt til fisken – ikke for stærke, ikke for milde. Laksen blev mør og lækker. Jeg var dog mest vild med torsken, der er mere anonym i smagen, men hvad ved jeg?
Jeg er jo bare en sølle fiskeamatør? Varmrøget lakst er jeg til gengæld helt vild med. Det slår alt!
I er gode til at råde mig. På Bagenørdens Facebook-side har jeg i dag fået flere gode råd.
En sød læser råder mig til at spise kulmule næste gang, da denne fisk er lige så velsmagende som torsk, men bare mere fin i kødet. Det skal prøves! Tror fiskemanden har kulmule også. Der findes vist ikke den fisk han ikke har – han har f.eks. denne meget lyserøde fisk – hvad mon det er for én??)
Her ser du dagens ovnbagte laks – den blev også rigtig lækker:
Sådan laver du ovnbagt laks – se billederne her:
..og sikke nemt at tilberede fisk, hva’? Krydderi på, måske lidt smør og så ingen tid i ovnen, voila?
Vi spiste små nye olieristede kartofler til – det var ikke nye danske (så havde vi ikke puttet dem i ovnen), men nye udenlandske. De var rigtigt fine – men vi orkede ikke at skrabe, så de blev ristet hurtigt i olie i ovnen. Kartoflerne smagte rigtigt fint til fisken.
Sikke da en fin spise men selvom vi købte fisk for 130 kr, var familien næsten stadigvæk sulten bagefter. Fisk svinder ind og det er en let spise. Det var godt, vi også havde lavet kartofler, ellers ville det have været rigtigt svært at mætte den altid sultne teenagedreng. 🙂
Alle var glade – fiskeplanerne blev opfyldt, også selvom det ikke blev fiskemanden der havet fanget fisken. Det var ok – det var ferske fisk, vakuumpakkede dog, men alligevel. Møllefisks fisk er dog bedre….og billigere. Tak fordi du havde lyst til at læse mig. Du kom med på strandtur og nu fik du også – langt om længe – en fiskeret serveret her på bloggen. Sæt et stort kryds i kalenderen. Det er bestemt ikke sidste gang der kommer fisk på tallerkenen.
Trænger du til en tur ud i det blå, og leder du efter et godt og lykkeligt sted i DK, så kan jeg anbefale dig Bønnerup Strand – en vidunderlig plet på jord. Husk at køre en tur forbi Møllefisk – og husk at fiskemanden lukker kl. 16 om lørdagen 😉
Håber du – ligesom jeg – har haft den allerskønneste dag 🙂
Kære Bagenørd,
Jeg læser med stor begejstring om dit (mad)liv og undrer mig hver gang over det overskud, du har og den fantasi, du stiller for dagen med alle opskrifterne. Jeg har selv afprøvet nogle af dem – med succes.
Mht. til jeres dag ved stranden, tør jeg vove den påstand, at det ikke var en stær, I hørte, men derimod den fantastiske sanglærke, der udmærker sig ved sin vedholdende optimistiske kvidren på sin ofte usynlige plet på himlen. Jeg elsker den lyd!
Med venlig hilsen
Torben