Tunmousse med Philadelphia flødeost. <3
Uhm i dag får du opskriften på en rigtig nem og lækker mousse med tunfisk. Denne tunmousse er én af de rigtigt nemme, der hurtigt kan laves, for den er lavet helt uden husblas.
Da vi lavede tunmousse i firserne, brugte mange af os vist smør som “stivelsesmiddel”.Jeg har sidenhen eksperimenteret med andre mere fedtfattige versioner med husblas.
Jeg synes nemlig godt at smør-udgaven, kan være lidt for kalorieholdig.
De fedtfattige tunmousseopskrifter kan du finde her:



Alle disse opskrifter er også super lækre, og er store hits på bloggen, men en husblas-tunmousse, kræver jo lige en del forberedelsestid, hvor man skal vente på, at husblassen stivner.I dag får du opskriften på en tunmousse, der kan laves og serveres helt uden husblas og dermed uden ventetid. Faktisk er denne tunmousse også fedtfattig.
Jeg har nemlig brugt Philadelphia flødeost og faktisk tog den kun 2 minutter at lave.
Genialt, til den hurtige impulsive frokost med familien. Det er også smart at lave en tunmousse til buffet frokostbord, en dag I skal have gæster eller som indslag til tapas?Jeg har blendet tunmoussen, så den blev helt fin og cremet. Den smagte skønt!
Du kan sagtens også bare blande moussen med en gaffel. Den vil så blive men rustik i konsistensen, men det går ikke ud over smagen. Du bestemmer.:-)
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Tunmousse med Philadelphia flødeost – nem, sund og lækker opskrift

Ingredienser
- 2 dåser tun i olie tun i vand kan bruges
- 200 gram Philadelphia flødeost andre neutral flødeoste kan bruges
- 1 rødløg i tern. Almindeligt løg kan bruges
- 1-2 spsk citronsaft smag til
- salt/hvidløgspeber
- evt. frisk persille
Sådan gør du
- Åbn tundåserne og lad tunfisken dryppe af. Hæld tunfisken i en høj blenderbeholder (måske der fulgte én med til din stavblender?)
- Hak løget og tilsæt til blenderbeholderen.
- Tilsæt flødeost, citron og salt/hvidløgspeber. Tilsæt evt. frisk persille
- Blend tunmoussen, til du synes, den har en passende konsistens. Smag tunmoussen til
- Anret tunmoussen i en glasskål og stil den på køl, til den skal serveres. Anret gerne med citronskiver og friske rejer på toppen.
Noter
En sund og fedtfattig mousse med tunfisk og flødeost – uden husblas. Nem og hurtig at lave
Halløj hvor den smagte skønt, den hurtige tunmousse!
Den blev cremet og lækker og den smagte skønt som frokost, på en skive lækkert rugbrød.
Tunmoussen vil være perfekt at servere som forret også, måske med hjemmelavet flutes til?
Du får lige nogle nemme og lækre opskrifter på hjemmelavede rugbrød og flutes her:



Vi var kun 2 omkring middagsbordet, så vi var så heldige, at have tunmousse nok til 2-3 dage.
Den kunne fint holde sig.
Det ville have været lækkert med nogle rejer og citronskiver på toppen. Pyt, det havde vi ikke lige i sommerhuset, men tunmoussen smagte fint alligevel. Opskriften er rigtig nem, så spring du bare på den. Tunmoussen er hurtig og overskuelig at lave.
Den behøver ikke køle af længe i køleskabet, men selvfølgelig vil den sætte sig mere, jo længere tid den køler. Du skal være obs på, at jo mere citronsaft du bruger, jo mere flydende bliver tunmoussen.
Måske du også kan anrette den i små portionsskåle? Det ville også være et hit.
Rigtig god fornøjelse med tunfiske serveringen til dig 🙂