•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vafler med ris a la mande - klatkage vaflerVafler med ris a la mande <3 – uhm dem må du prøve, hvis du har en rest ris a la mande til overs. 🙂

De lækre klatkage vafler kan du også lave med risengrød og du kan faktisk også bruge andet grød – havregrød f.eks.?

Risalamande vaflerne er sprøde og lækre. De er så fine at servere til jul, udskåret som små hjerter. Perfekte og julede, men de smager selvfølgelig også fortrinligt på alle tider af året. Vafler med ris a la mande - klatkage vafler

Måske du siger: “Ris a la mande-rester, hvad er det?”

Ja i mange familier bliver ris a la manden altid spist op, men i min familie laver vi altid en stor portion ris a la mande, så vi er sikre på at have nok.

Risalamande - opskrift på julens bedste dessert
Ris a la mande med vanilje til mange julegæster
Se opskriften her
Risalamande

Selvom vi spiser meget af den lækre dessert, har vi altid nok til eksperimenter som f.eks. ris a la mande kagen, ris a la mande boller eller vaflerne, som du skal høre om i dag.

Risalamande kage dessertkage med digestive
En skøn kage med ris a la mande og kiksebund
Se opskriften her
Risalamande kage - dessertkage med digestive
Boller og franskbrød af ris a la mande rester
Brug din rest ris a la mande til lækre boller og franskbrød
Se opskriften her
Boller og franskbrød af ris a la mande rester - bløde med rugmel

Klatkage vaflerne lavede vi i sommerhuset, hvor begge vores store børn var hjemme på juleferie. Det allerbedste selskab at spise vafler i!Vafler med ris a la mande - klatkage vaflerVi nød vaflerne sprøde og lune med flormelis og syltetøj til – uhm de var et hit!

Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig og du får den lige her: Vafler med ris a la mande - klatkage vafler

Vafler med ris a la mande – opskrift på klatkage vafler

Vafler med ris a la mande - klatkage vafler
Sprøde og lækre klatkage vafler af ris a la mande
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Vafler med ris a la mande - klatkage vafler
Kategori: biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
Keyword: ris a la mande, vafler
Portioner: 7 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram ris a la mande eller risengrød
  • 100 gram hvedemel bruger du risengrød, så kan du nøjes med 30-40 gram
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 2 æg
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Vej ris a la manden af
    Vafler med ris a la mande - klatkage vafler
  • Tilsæt mel, vaniljesukker og salt
    Vafler med ris a la mande - klatkage vafler
  • Rør æggene i
    Vafler med ris a la mande - klatkage vafler
  • Vend dejen forsigtigt rundt og rør til der ikke er flere klumper i
    Vafler med ris a la mande - klatkage vafler
  • Varm dit vaffeljern op og læg evt. lidt smør på, før stegningen. Læg ca. 3 spsk dej på til en vaffel
    Vafler med ris a la mande - klatkage vafler
  • Steg vaflerne ca. 3-4 minutter, afhængigt af hvor høj temperatur du giver dem. Tjek dem undervejs. Vaflerne er færdige, når de er sprøde og gyldne
    Vafler med ris a la mande - klatkage vafler
  • Læg vaflerne på et bageplade med bagepapir og hold dem lune v. 100 grader i ovnen, til alle er færdige, så undgår du at vaflerne bliver bløde.
    Vafler med ris a la mande - klatkage vafler
  • Servér vaflerne lune med jordbærsyltetøj og flormelis til. Skær dem evt. ud i små hjerter, før serveringen.
    Vafler med ris a la mande - klatkage vafler

Noter

Vaflerne kan også steges som klatkager på en stegepande
Du kan bruge risengrød eller havregrød til vaflerne også. Tilsæt i så fald kun ½ dl hvedemel
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde risalamande vafler – perfekt måde at bruge en rest ris a la mande påVafler med ris a la mande - klatkage vafler

Har du en rest ris a la mande, så er det helt perfekt at trylle en portion vafler.

Flødedesserten får nyt liv og vaflerne bringer med garanti lykke i din familie.  Det gjorde de i min 🙂Vafler med ris a la mande - klatkage vaflerVaflerne kan nydes året rund og du kan også bruge al slags grød.

I julemåneden er det oplagt at servere de små hjerteformede vafler som et alternativ til f.eks. æbleskiver, som man godt kan få lidt rigeligt af i december måned.

Det er super nemt at lave dejen til ris a la mande vaflerne – ja faktisk kan den røres på kun få minutter.Vafler med ris a la mande - klatkage vafler Hvis du kun har en rest, så brug bare opskriften ovenfor, men så skal du nøjes med mindre mel. Mængden har jeg også angivet ovenfor. Vafler med ris a la mande - klatkage vaflerHar du ikke et vaffeljern, så fortvivl ej. Vaflerne kan nemlig også sagtens steges på stegepanden som lækre klatkager. Tjek f.eks. også denne opskrift på risengrødsklatkager

Klatkager - nem lækker opskrift med risengrød
Klatkager smager skønt er nemme at lave
Se opskriften her

Jeg skal helt sikkert til at bruge mit vaffeljern meget mere. Så fine de bliver og mit vaffeljern har en slip-let belægning, som gør, at jeg kunne stege vaflerne næsten helt uden smør.

Vafler af ris a la mande eller risengrød smager skønt og så er de nemme at lave

Det smarte ved at lave vafler er, at du slipper for at vende vaflerne. Man skal holde langt mere øje med f.eks. pandekager og æbleskiver, så en portion vafler kan fint laves uden at få stress i køkkenet. Vafler med ris a la mande - klatkage vaflerHvis du stabler vaflerne efterhånden som de bliver færdige, vil du opleve, at de underste bliver bløde.

Jeg lagde dem derfor enkeltvis på en bageplade og holdt dem varme v. 100 grader varmluft. Det gjorde, at alle vafler var sprøde og lækre ved serveringen. Vafler med ris a la mande - klatkage vaflerSpring du bare på en portion af de lækre vafler. Du kan tro, de er et hit 🙂Vafler med ris a la mande - klatkage vafler


  •  
  •  
  •  
  •  
  •