Klatkager af risengrød. Uhm en lækkerbisken. I dag får du opskriften på dejlige risklatkager lavet af kold risengrød.
Risengrød elsker vi at spise året rundt, hjemme hos os. Det er mange børns livret og voksnes også, ihvertfald min.
I julemåneden spiser vi risengrød særligt tit, Børn – og voksne – elsker risengrød og mon ikke vi spiser det særligt tit i julemåneden?
Der bliver spist æbleskiver i lange baner. Og risengrød.
Nogle gange er man så heldig at der er en smule risengrød til overs. Pas endelig godt på den, for man kan nemlig lave de lækreste klatkager af af en rest kold risengrød.
Faktisk kan du også bruge en rest ris a la mande som i denne opskrift?
Det er super nemt at lave risklatkager. Du rører bare dejen op med æg, mælk, mel og vaniljesukker.
Trænger du til lidt afveksling i æbleskiverne? Så prøv disse risklatter:-)
Jeps det er nemlig disse små pandekager med risengrød dette indlæg handle om. Glæd dig, de er SÅ lækre.
Hvis du ikke har en rest risengrød, så kan du jo sagtens lave en portion grød, bare så du kan lave disse. Det vil du ikke fortryde.
Nederst i dette indlæg får opskrifter hvordan man laver risengrød. Det kan nemlig laves på forskellige måder.
Kog gerne rigeligt, så du er sikker på at have risengrød nok til klatkager. De smager bare så lækkert!
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Klatkager med risengrød – få en god nem opskrift på lækre risklatkager her
Ingredienser
- 5-7 dl kogt risengrød eller ris a la mande
- ½-1 dl mælk
- 1-2 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 4-5 spsk mel du skal bruge lidt mere, hvis du bruger ris a la mande
- 20 gram smør til stegning
- Tilbehør: Jordbærsyltetøj og sukker
Sådan gør du
- Risengrøden røres op med lidt mælk så den bliver lind. Til den mængde risengrød skal du nok bruge ½-1 dl.
- Tilsæt 1-2 æg, vanillesukker og 5-6 spsk mel eller mere (afhængig hvor stor en mængde grød du bruger). Konsistensen skal være som fast frikadellefars.
- Klatkagerne steges i smør på en pande. Brug 1-1½ spsk grød pr. klatkage.
- Steg ved middelvarme og vend når de er gyldne og sprødstegte. Tilsæt evt. lidt ekstra smør.
- Hold klatkagerne varme i ovn eller under stanniol, til alle klatkager er færdigstegt
- Klatkagerne spises lune med sukker og syltetøj.
Noter
Kan fryses og lunes op på pande, i ovn eller airfryer
Kan også laves af havregrød eller ris a la mande Har du et vaffeljern, så kan du også sagtens bage klatkagerne som vafler.Nemme lækre risklatkager af risengrød – nydes med sukker og syltetøj
Smid endelig ikke en rest risengrød ud. Forkæl dig selv og dine kære med en portion dessert pandekager. Stop madspild, brug din grødrest og variér samtidigt julens æbleskive tema.
Klatkagerne smager skønt med hjemmelavet jordbærsyltetøj, men al anden syltetøj kan sagtens bruges, købt selvfølgelig også.
Jeg brugte abrikossyltetøj og det smagte skønt, men solbær eller brombærsyltetøj, vil også være lækkert. Råsyltede brombær også.
Har du et vaffeljern, så kan du også sagtens bruge dejen til vafler som i denne opskrift.
Du kan sagtens også bruge havregrød eller anden slags grød til opskriften. Havregrødsklatkager smager også godt.
Risklatter, som de også kaldes, smager næsten bedre end æbleskiver. Dem må du prøve.
Du kan nemt lave risengrød i mikroovnen. Det er intet mindre end GENIALT!
Man slipper for at røre rundt i tre kvarter og grøden brænder ikke på. Risengrød efter 30 minutter, med ganske få anstrengelser. Vupti.
Mikrobølgeovnen er især smart at bruge hvis du laver små portioner risengrød med max. 1 liter mælk. Gryden er smartere at bruge, hvis du skal koge større portioner risengrød.
Risengrøden kan også koges i slow cookeren?
December måned er over os. Sneen daler stille ned. Nisserne har indtaget deres faste pladser rundt om i huset.
Dagene er korte. Kalenderlys, dekorationer og adventskranse er stadig friske at se på. Der julehygges. Gerne med risklatkager. 🙂
God julehygge jul til dig 🙂
Få opskrifter på hvordan du laver risengrød her:
1.
2.
3.
Få inspiration til flere opskrifter hvor du kan få brugt en rest risengrød eller ris a la mande:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Jeg elsker klatkager