Vegetar lasagne med spinat. Her får du opskriften på en nem og hurtig spinatlasagne med hjemmelavet mornaysauce.
Jeg elsker bare at eksperimentere i køkkenet og kreere retter, ud fra de ingredienser vi lige havde i køleskabet.
Vi havde frisk spinat, købt som datovare, friske lasagneplader, revet ost og lidt fløde. Perfekt! Så var der jo lige basis for at prøve en hurtig lasagne med spinat.
Lasagnen var et hit, kan du tro. Mikkel var på besøg herhjemme og han var helt vild med lasagnen. “Den lasagne smager bare godt. Er den nem at lave, mor?” spurgte han.
Jeps, det er den nemlig. Jeg må hellere skynde mig at få skrevet opskriften, så han – og du – kan komme i køkkenet og få den lavet. 🙂
Det er en vegetar lasagne, der er billig at lave. Jeg brugte frisk spinat, men lasagnen kan også laves med frossen spinat.
Frossen spinat er noget billigere og du får en større mængde, for pengene, end når du køber den friske.
Jeg brugte bare 250 gram frisk spinat i denne lasagne, men du kan sagtens bruge den dobbelte mængde – 500 gram frisk eller frossen spinst f.eks.?
Mornaysaucen lavede jeg selv. Den er bedre og billigere end den du kan købe. Det er en nem bechamelsauce bare med ost i. Ost kan selvfølgelig sagtens udelades.
Du kan også lave spinatlasagne med hytteost eller ricotta i sovsen. Det er også lækkert. Jeg brugte bare revet ost i mornaysaucen og lidt på lasagnen. Uhm det gjorde konsistensen ekstra cremet og god.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Vegetar lasagne med spinat – få en god nem opskrift på spinatlasagne med hjemmelavet mornaysauce her
Ingredienser
- 200 gram lasagneplader jeg brugte friske lasagneplader. Kan også laves med f.eks. pastaskruer el. lign.
- 250 gram frisk spinat. Du kan sagtens bruge mere f.eks. 500 gram frossen eller frisk spinat. Andre grøntsager kan bruges
- 2 løg i tern
- 4 fed hvidløg friskpressede
- 1 bouillonterning grøntsagsbouillon
- salt/peber
- smør eller olie til stegning
Mornaysauce:
- 20 gram smør
- 4 spsk hvedemel
- 5 dl mælk
- 175 gram revet ost, jeg brugte mozzarella Gem halvdelen som drys til toppen. Ost kan udelades. Hytteost ell. ricotta kan bruges i stedet
- ¼-½ tsk muskatnød smag til - kan udelades
- salt/peber smag til
Topping
- 1 dl fløde kan udelades
- resten af osten
Sådan gør du
Spinatblanding:
- Skyl spinaten godt, hvis du bruger frisk spinat
- Svits løg, hvidløg og bouillonterning i en gryde i lidt smør/olie, til løgene er klare.
- Tilsæt den friske spinat og svits den med, til spinaten falder sammen. Du kan også bruge frossen spinat
Hjemmelavet mornaysauce:
- Smelt smør og piske hvedemelet i.
- Pisk melet i og kog saucen op, til den tykner. Pisk godt imens. Smag til med muskatnød og salt/peber
- Tilsæt halvdelen af osten
- Bland nu spinat/løgblandingen i mornaysaucen og sluk for gryden.
- Vend spinatsovsen godt rundt og smag evt til en sidste gang. Denne spinatsauce kan også bruges som pastasovs
- Smør et fad/lille bradepande med smør. Mit fad målte 20x30 cm. Fordel lidt spinatsovs i bunden og læg lasagneplader ovenpå og byg lasagnen op. Slut med spinatfyld på toppen.
- Drys revet ost over øverst og hæld 1 dl fløde ved. Kan evt udelades
- Bag lasagnen ca. 25-30 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Den er færdig, når den er sprød og gylden på toppen og lasagnepladerne er møre.
- Serveres rygende varm
Noter
Både frisk og frossen spinat kan bruges. Du får mest for pengene ved at bruge frossen.Andre grøntsager kan bruges
Man kan sagtens bruge mere spinat, end jeg har brugt, til denne spinatlasagne.Må man genopvarme en lasagne med spinat?
Ja hvis du skyller spinaten godt, nedkøler lasagenen hurtigt og genopvarmer den til minimum 75 grader.Spinatlasagne med frisk spinat og hjemmelavet mornaysauce med ost – en nem og lækker lasagne med grøntsager
Skøn lasagne med spinat, lavet helt ud af det blå og som et stop madspilds idé.
Perfekt, at man kan lave så lækker en lasagne med spinat. Vi har nemlig opdaget, at man tit kan købe frisk spinat som datovare. Bare lige et tip til dig. Frossen spinat kan sagtens bruges også.
Det blev faktisk en rigtig god pastasovs med spinat. Den glæder jeg mig til at prøve at servere bare til kogt pasta eller til andre pastaretter i ovn eller gryde.
Kan spinatlasagnen laves med anden type pasta?
Jeg brugte friske lasagneplader, der skal bage kort tid. Du kan sagtens bruge almindelige lasagneplader eller anden pasta også, f.eks. skruer eller spaghetti til retten. Så bliver det bare gratineret pasta i ovnen med mornaysovs. Det vi også smage lækkert.
Kan spinatlasagnen kan laves både med f.eks. laks, kylling, bacon og oksekød?
Selvom det er en vegetar lasagne, så kan du sagtens lave spinatlasagnen med kød. Svits f.eks lidt kylling eller bacon med i retten, eller hakket oksekød.
En del spiser også spinatlasagne med laks eller anden fisk. Bare lige nogle tips til dig.
Kan man lave vegetar lasagnen med andre grøntsager?
Ja jeg tænker at spinat sagtens kan erstattes med andre grøntsager.
Hvis du gerne vil lave lasagnen uden stivelse/kulhydrater, så kunne man også eksperimentere med at bruge f.eks. spidskål, broccoli, squash eller aubergine i skiver i stedet for lasagneplader?
Bare eksperimentere med opskriften.
Må man genopvarme en lasagne med spinat?
Ja hvis du skyller spinaten godt, nedkøler lasagenen hurtigt og genopvarmer den til minimum 75 grader, så går det fint.
Vi havde en lille portion til overs, som vi lunede i airfryer dagen efter. Også på dag 2, var den mega god.
Skal du kun lave en lille portion spinatlasagne, så kan du sagtens også lave den i airfryeren.
Det blev en virkelig lækker vegetar lasagne med spinat – perfekt til en kødfri dag. En nem og billig lasagne med grøntsager
Vil du gerne se flere opskrifter med spinat, så klik her for at komme til bloggens opskrifter
Få flere opskrifter på lasagne her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.