Fastelavnsboller med marcipan og nougat. I dag skal skal du høre om intet mindre end verdens bedste gammeldags fastelavnsboller
Sikke et fad lækre kager, der blev serveret hjemme hos os i dag og så på en ganske almindelig hverdagstorsdag?
Sådan kan det gå, når man går sniffende forbi en bager en tidlig morgen. Ha, de fastelavnsboller dér, dem kan vi da bare bage selv, kan vi ikke? Jo det kan vi da 🙂
….hvis bare du altså bare følger denne opskrift…. 🙂
Fastelavnsbollerne er bløde, søde, smagfulde og fyldt med lækker luksusremonce bestående af lutter gode sager; smør, sukker, marcipan og nougat.
Cremebollerne er uden æg, så de vil være rigtigt fine at lave, hvis du har nogen i familien der ikke tåler æg.
Jeg havde restlagre til overs fra julen, perfekt at konvertere til fastelavnsboller. Har du ikke så lækre restlagre, kan fyldet sagtens erstattes af creme eller syltetøj.
Her kommer opskriften på Verden Bedste Fastelavnsboller
Ja det er en subjektiv vurdering, men vi HAR prøvesmagt alle mand her i familien jo) 🙂
Gammeldags fastelavnsboller med marcipan og nougat – de bedste! Få opskriften hér
Ingredienser
- 1 dl kogende mælk
- 2½ dl tykmælk kan erstattes med mælk eller andet surmælksprodukt
- 50 gram gær
- 100 smeltet smør
- 4 spsk sukker
- Et knivspids salt
- ½ tsk kardemomme
- ca. 600 gram hvedemel
Remonce:
- 100 gram smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 gram sukker
- 250 gram revet marcipan
- 200 gram blød nougat
- Pensling:
- 1 æg mandelflager/grofthakkede nødder, sukker
Sådan gør du
- Kog mælken sammen med smørret.
- Tag gryden af blusset
- Bland tykmælken i og nu bliver blandingen lunken/fingervarmt.
- Tilsæt nu gær, salt og sukker
- Tilsæt mel lidt af gangen. bland kardemommen i. Der skal kun lige mel nok i, til dejen slipper skål og fingre.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted under et viskestykke (ca. 30-45 min.)
- Lav remoncen imens:
- Smelt smør i mikrobølgeovn og tilsæt sukker, vaniljesukker og revet marcipan. Rør godt.
- Rul fastelavnsbolledejen ud og skær den i firkanter. Der bliver ca. 25-30 fastelavnsboller af denne portion.
- Put 1 stor tsk. remonce og ½ tsk nougat på hver dejstykke og luk dejen godt sammen omkring fyldet. Klem sammen.
- Sæt fastelavnsbollen sammen med sammenføjningen nederst, gerne i en muffinform af silicone eller papir. Hvis lidt remonce løber ud, bliver remoncen omkring bollen. Lækkert.
- Lad fastelavnsbollerne hæve ca. ½ time under et viskestykke et lunt sted
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Pensl fastelavnsbollerne med æg og drys med sukker og mandelflager.
- Bag fastelavnsbollerne 10-12 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er gyldne og sprøde
Noter
Lækre boller til fastelavn med marcipan remonce og nougat fyld
Det var helt genialt at bruge tykmælk i dejen.
Vi havde en rest og godt valg, at putte tykmælk eller andet surmælksprodukt i fastelavnsbolledejen.
Bolledejen blev særlig “fugtig” og svampet og fastelavnsbollerne ekstra bløde efter bagning. Bare lige et tykmælksbagetip der hermed er givet videre til dig.
Har du ikke tykmælk på lager, så kan mælk eller et andet surmælksprodukt sagtens bruges
Sådan laver du verdens bedste fastelavnsboller – se billederne her:
Indrømmet. Det er ikke de mest kaloriefrie fastelavnsboller på denne jord. Faktisk er det vel nærmest små kaloriebomber?
Til gengæld sparer vi på glasuren. Bollerne vil blive alt for søde, hvis du putter glasur på. Du kan fint nøjes med den søde remonce.
Faktisk kan du også sagtens nøjes med at spise 1 fastelavnsbolle, så der er grænser for hvor galt det kan gå. 🙂
Min mand spiser sjældent kage, men når han gør, er det allerhelst kringle med REMONCE han foretrækker.
Så bliver han salig og smiler henført. Helt som Søren Ryge. De har kringlen til fælles. Du finder en opskrift på en kringle som begge de to herrer vil storelske lige her
Det er altså en god ide at putte fastelavnsbollerne i silicone- eller papirforme.
Der var intet remonce der flød ud for mig i dag. Skulle skaden nu ske, så sker der ikke så store ulykker, hvis remoncen bliver lige omkring bollen. Det er så ærgerligt, hvis alt det gode snask løber alt for langt væk. 🙂
Jeg dryssede med sukker, men spring du bare det punkt over. Fastelavnsbollerne er rigeligt søde. Drys gerne med grofthakkede nødder, hvis du ikke lige har mandelflager.
Voila. Verdens bedste fastelavnsboller.
Intet mindre, og jep, det kunne fint lade sig gøre at lave dem selv på en hverdags-dag. Det er et spørgsmål om prioritering, er man desperat nok, kan alt jo lade sig gøre 😉
Altså jeg var jo fuldstændig i fastelavnsbolle-mode. Jeg fik fint presset bolleæltning og trilleri ind imellem aftensmads-forberedelserne.
Desperado – en anelse – men for filan hvor var det altså en fornem og lækker torsdags-dessert! Bestemt anstrengelserne værd!
Min familie jublede – og det vil mine kolleger også gøre i morgen, tror du ikke? 🙂
Søde torsdagshilsner til dig fra mig <3
På bloggen kan du finde mange flere gode opskrifter på fastelavnsboller – tjek dem alle ud ved at klikke her
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Hejsa ?
Mega god opskrift og både mand og kollegaer blev meget glade ???
Jeg tænker om man kan fryse dem? Hvis jeg undlader drys på toppen?
Hej jeg sidder lige og overvejer denne lækre opskrift, men har ingen tykmælk. Mon man kan bruge youghurg naturel i stedet?
Nam de ser lækre ud, og fastelavnsboller skal ikke være kalorielette, men de skal være kalorierne værd.
Så er dejen lavet og venter på at blive til fastelavnsboller til den fredagstrætte familie, som snart kommer hjem.
Men hov, jeg har jo ikke kommet kardemomme i. Det går nok. Det står i ingredienslisten, men ikke i selve arbejdsgangen, måske skal det tilføjes?
Tak for en fantastisk blog. Jeg kigger forbi hver eneste gang jeg skal lave noget mad eller bagværk 🙂
Mums! De var virkelig gode 🙂
hvor er de gode gamle fastelavnsboller henne?
Hej.
Når nogen gør det godt, så skal de have ros.
Du leverer simpelthen de mest fantastiske ting. Skønne billeder og overskuelige opskrifter. Jeg er blevet afhængig af din blog.
Ha’ en fantastisk dag.