Skyl og rens jordbærrene
Læg dem i en gryde og hæld sukkeret ved. Tilsæt vaniljesukker eller skrab vaniljemarven fra en vaniljestang ud, og bland med lidt sukker.
Kog marmeladen op ved middel varme. Den skal ca. koge 15-20 minutter, eller til bærrene er kogt ud (ønsker du hele bær, så kortere tilberedningstid)
De sidste minutter tages låget af og marmeladen koger ind til den ønskede konsistens. Marmeladen vil tykne mere, når den afkøler. Du kan også tykne den med lidt kartoffelmel eller lidt Maizena, eller du kan bruge syltesukker eller Melatin
Kog vand og skyl dit marmeladeglas (husk låget også)
Hæld straks marmeladen på glas og sæt låget hurtigt på. Skal din marmelade holde sig længere tid end 2-3 uger, så tilsæt Atamon efter anvisninger på glasset
Lad marmeladen afkøle og opbevar den i køleskab.