Ovnbagte rodfrugter med honning og timian
Bagte rodfrugter med hvidløgsolie - sprøde og lækre
Forb. tid20 minutter min
Tilb. tid45 minutter min
Samlet tid1 time t 5 minutter min
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Antal: 4 pers.
- 1 kg blandede rodfrugter f.eks. pastinak, gulerødder, rødbeder, persillerod
- 2 rødløg i både
Hvidløgsolie rørt af:
- 4-6 spsk olie f.eks. solsikkeolie eller rapsolie
- 2 tsk tørret timian eller frisk
- 1 tsk akaciehonning eller anden honning
- 2 fed friskpressede fed hvidløg eller 2 tsk tørrede
- Salt/peber - gerne hvidløgspeber krydr godt
Vask og skræl rodfrugter og rødløg skær dem i grove stykker. Du kan også nøjes med at vaske rodfrugterne. Fordel grøntsagerne i et ildfast fad gerne af støbejern eller aluminium
Bland hvidløgsolien og dryp den over. Vend rodfrugterne rundt, så olien fordeles godt
Bag rodfrugterne minimum ca. 45 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Rør godt i dem undervejs. Kan også laves i airfryer, hvis du skal bruge en mindre portion
Rodfrugterne er færdige, når de er møre og gerne lidt sprøde på toppen
Du kan sagtens udskifte de valgte rodfrugter med andre rodfrugter
Kan også laves på panden, hvis du snitter rodfrugterne i meget tynde skiver
Hvis du kun skal bruge en mndre portion, så kan den også laves i airfryer
Du kan tilsætte kød til rodfrugterne - det kunne f.eks. være kyllingebryst? Smart at kødet bliver tilberedt sammen med grøntsagerne.