Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Ovnbagte rodfrugter med honning og timian

Bagte rodfrugter med hvidløgsolie - sprøde og lækre
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time 5 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg blandede rodfrugter f.eks. pastinak, gulerødder, rødbeder, persillerod
  • 2 rødløg i både

Hvidløgsolie rørt af:

  • 4-6 spsk olie f.eks. solsikkeolie eller rapsolie
  • 2 tsk tørret timian eller frisk
  • 1 tsk akaciehonning eller anden honning
  • 2 fed friskpressede fed hvidløg eller 2 tsk tørrede
  • Salt/peber - gerne hvidløgspeber krydr godt

Sådan gør du

  • Vask og skræl rodfrugter og rødløg skær dem i grove stykker. Du kan også nøjes med at vaske rodfrugterne. Fordel grøntsagerne i et ildfast fad gerne af støbejern eller aluminium
    Bagte rodfrugter med hvidløgsolie
  • Bland hvidløgsolien og dryp den over. Vend rodfrugterne rundt, så olien fordeles godt
    Bagte rodfrugter med hvidløgsolie
  • Bag rodfrugterne minimum ca. 45 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Rør godt i dem undervejs. Kan også laves i airfryer, hvis du skal bruge en mindre portion
  • Rodfrugterne er færdige, når de er møre og gerne lidt sprøde på toppen
    Bagte rodfrugter med hvidløgsolie

Noter

Du kan sagtens udskifte de valgte rodfrugter med andre rodfrugter
Kan også laves på panden, hvis du snitter rodfrugterne i meget tynde skiver 
Hvis du kun skal bruge en mndre portion, så kan den også laves i airfryer
Du kan tilsætte kød til rodfrugterne - det kunne f.eks. være kyllingebryst? Smart at kødet bliver tilberedt sammen med grøntsagerne.