Løgsuppe - nem opskrift med hvidløg & timian
Løgsuppe med hvidløg og timian - nem og lækker
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid10 minutter min
Samlet tid15 minutter min
Antal: 4 pers.
- 5-10 gram smør
- 2-3 fed friskpressede hvidløg du kan sagtens bruge mere hivdløg
- 2-3 store løg i skiver rødløg kan også bruges
- 2 tsk tørret timian+ sal/peber frisk timian kan også bruges - kan også udelades
- 5-7 dl fond eller bouillon eller 2 bouillonterninger og 8-10 dl liter kogende vand
- Evt. et par dl. kogende vand smag til
- evt. 1-2 dl fløde
Svits løg og hvidløg klare i smørret. Bruger du bouillonterninger, så svitser du dem bare med. Tilsæt timian, salt og peber.
Bruger du fond, så hæld den ved ellers så tilsæt 1 liter kogende vand. Lad suppen simre under låg 5-10 minutter
Smag til med ekstra salt/peber/timian og suppler evt. med lidt kogende vand, hvis suppen er blevet for stærk
Serveres rygende varm - gerne med hjemmebagt flutes eller ostebrød til
Både fond og bouillon kan bruges. Alle slags løg kan bruges
Suppen er fryseegnet
Hvis du ønsker en mere cremet konsistens, kan du tilsætte et par dl. fløde eller 1-200 gram flødeost.