Go Back Email Link
+ servings
Knuste kartofler med eddike - nem opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Knuste kartofler med eddike - nem opskrift

Knuste kartofler med eddike, salt og peber - sprøde og lækre
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 10 minutter
Ret: Billigt hverdagsmad
Antal: 12 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 10-12 kolde kogte kartofler
  • 1 dl olie
  • ½ dl Hvidvinseddike el f.eks. æblecidereddike. Eddike kan udelades.
  • Salt/hvidløgspeber kan erstattes med timian, barbecuekryddderi eller paprika

Sådan gør du

  • Læg de kogte kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Mas kartoflerne flade med håndroden eller et glas. Jo fladere, jo bedre. Dyp evt. glasset i olie, så slipper kartoflerne bedre.
  • Bland olien med hvidvinseddike og krydderier. Pensl kartoflerne med et godt lag olie/eddike.
  • Lad kartoflerne trække lidt og gentag. Fortsæt sådan indtil olieblandingen er brugt. Drys med ekstra salt og peber
    Knuste kartofler med eddike - nem opskrift
  • Steg kartoffelfadet i ovnen 45-60 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kartoflerne er færdige, når de er gyldne og helt sprøde
    Knuste kartofler med eddike - nem opskrift

Noter

Hvidvinseddike kan udelades. Prøv også knuste kartofler med bacon eller med knuste kartofler med ost og barbecue krydderi.