Knuste kartofler med eddike - nem opskrift
Knuste kartofler med eddike, salt og peber - sprøde og lækre
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid1 time t
Samlet tid1 time t 10 minutter min
Antal: 12 stk.
- 10-12 kolde kogte kartofler
- 1 dl olie
- ½ dl Hvidvinseddike el f.eks. æblecidereddike. Eddike kan udelades.
- Salt/hvidløgspeber kan erstattes med timian, barbecuekryddderi eller paprika
Læg de kogte kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir
Mas kartoflerne flade med håndroden eller et glas. Jo fladere, jo bedre. Dyp evt. glasset i olie, så slipper kartoflerne bedre.
Bland olien med hvidvinseddike og krydderier. Pensl kartoflerne med et godt lag olie/eddike.
Lad kartoflerne trække lidt og gentag. Fortsæt sådan indtil olieblandingen er brugt. Drys med ekstra salt og peber
Steg kartoffelfadet i ovnen 45-60 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kartoflerne er færdige, når de er gyldne og helt sprøde