Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Bastogne kiks opskrift - kryddersmåkager

Hjemmelavede Bastogne kiks - belgiske kryddersmåkager
Forb. tid7 minutter
Tilb. tid9 minutter
Samlet tid16 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Antal: 40 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 40 gram smør
  • 60 gram brun farin ca. 1 dl Kan erstattes med rørsukker eller alm. sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk sirup både lys og mørk kan bruges
  • 100 gram hvedemel
  • ¼ tsk natron
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk kardemomme

Sådan gør du

  • Smelt smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen (eller i gryde)
  • Tilsæt brun farin, vaniljesukker og sirup
  • Bland krydderier og natron med hvedemelet og vend det i blandingen.
  • Brug hænderne til at samle dejen med. Tilsæt evt. lidt ekstra sirup, hvis dejen virker for tør
    Bastogne kiks opskrift - kryddersmåkager
  • Beklæd en bageplade med bagepapir
  • Form to lange "dejpølser" -på bagepladens lange led - og rul dem fladt ud med kagerulle. Vær obs på at stængerne har samme tykkelse.
    Bastogne kiks opskrift - kryddersmåkager
  • Bag kanelstængerne 8-10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige når de er sprøde og mørk gyldenbrune
    Bastogne kiks opskrift - kryddersmåkager
  • Tag stængerne ud af ovnen og skær dem straks ud i 1-1½ cm. smalle snitter. Brug en skarp kniv eller et pizzahjul
  • Bastogne kagerne bliver sprøde, når de er helt kolde. Er de for bløde efter afkøling, så kan de bages nogle minutter igen.
  • Opbevar de afkølede kager i en tætsluttende kagedåse

Noter

Bastogne småkagerne kan holde sig i minimum 2-3 uger i tætsluttende kagedåse
Du eksperimentere med andre krydderier.