Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
4.20 fra 5 stemmer

Brownie muffins med chokolade nem opskrift

Brownie muffins med chokolade og mandeltopping
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid13 minutter
Samlet tid28 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Keyword: brownie, muffins
Antal: 20 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 gram smeltet smør
  • ½ dl olie smagsneutral - raps eller solsikkeolie
  • 1 dl sirup lys eller mørk kan bruges
  • 120 gram hvedemel ca. 2 dl
  • 45 gram kakao ca. 1 dl - ikke Nesquick
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk natron
  • 100-150 gram grofthakket chokolade
  • 1 håndfuld grofthakkede mandler kan undværes

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen og tilsæt sammen med olie og sirup.
  • Bland kakao, natron, bagepulver, salt og hvedemel. Sigt det i dejen, så undgår du klumper. Tilsæt den grofthakkede chokolade
  • Fyld dejen i muffinsforme af papir eller silicone. Fyld kun formene max. 2/3. Drys grofthakkede mandler på toppen.
  • Bag muffins'ene 12-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bag dem ikke for længe. De skal være bløde og klæge i midten
  • Serveres lune eller afkølede

Noter

Brownie muffins'ene er fryseegnede
Kan bages som hel kage, men så skal bagetiden ca. fordobles
Opbevares i tætsluttende beholder eller plastpose
Hvis du kan nøjes med en lille portion, kan kagerne bages i airfryer