Brownie muffins med chokolade nem opskrift
Brownie muffins med chokolade og mandeltopping
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid13 minutter min
Samlet tid28 minutter min
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Antal: 20 stk.
- 2 æg
- 2 dl sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 50 gram smeltet smør
- ½ dl olie smagsneutral - raps eller solsikkeolie
- 1 dl sirup lys eller mørk kan bruges
- 120 gram hvedemel ca. 2 dl
- 45 gram kakao ca. 1 dl - ikke Nesquick
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 1 tsk natron
- 100-150 gram grofthakket chokolade
- 1 håndfuld grofthakkede mandler kan undværes
Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende
Smelt smørret i mikrobølgeovnen og tilsæt sammen med olie og sirup.
Bland kakao, natron, bagepulver, salt og hvedemel. Sigt det i dejen, så undgår du klumper. Tilsæt den grofthakkede chokolade
Fyld dejen i muffinsforme af papir eller silicone. Fyld kun formene max. 2/3. Drys grofthakkede mandler på toppen.
Bag muffins'ene 12-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bag dem ikke for længe. De skal være bløde og klæge i midten
Serveres lune eller afkølede
Brownie muffins'ene er fryseegnede
Kan bages som hel kage, men så skal bagetiden ca. fordobles
Opbevares i tætsluttende beholder eller plastpose
Hvis du kan nøjes med en lille portion, kan kagerne bages i airfryer