Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
3.67 fra 6 stemmer

Makronmuffins - nem opskrift med chokolade

Muffins med makron, mandler og chokolade - små makronkager
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid35 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Antal: 20 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 æg
  • 250 gram sukker
  • 1 spsk mandelessens kan erstattes af 100 gram revet marcipan eller Amarettolikør
  • 125 gram smeltet smør
  • 125 gram hvedemel
  • 125 gram knuste makroner ca. ½ pose
  • Ca. 150 gram chokolade kan udelades
  • En god håndfuld mandler grofthakkede. Kan udelades

Sådan gør du

  • Smelt smørret i gryde ell. 20 sekunder i mikrobølgeovnen og lad det afkøle.
  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Tilsæt mandelessens
  • Rør det smeltede smør i/pisk kun let.
  • Sigt hvedemelet i og vend dejen rundt med dejskraber.
  • Knus makronerne og rør dem i. Makronerne knuses nemmest i en plasticpose.
    Makronmuffins med chokolade - nem opskrift
  • Hak chokoladen groft og tilsæt.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Læg ca. 1 spsk dej i hver papirmuffinform
  • Der bliver ca. 20 muffins af denne portion.
  • Hak mandlerne groft og drys på toppen (mandlerne kan også vendes i dejen)
    Makronmuffins med chokolade - nem opskrift
  • Bag muffins'ene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
    Makronmuffins med chokolade - nem opskrift
  • Kagerne kan nydes lune, men smager også godt afkølede. De bliver knasende sprøde, når de er helt kolde.
  • Opbevares i tætsluttende kagedåse. De kan holde sig i flere dage og bliver de for tørre, kan de lunes 10 sekunder i mikrobølgeovnen.

Noter

Muffinsene er fryseegnede
Mandelessens kan erstattes med 100 gram revet marcipan
Du kan tilsætte friske bær eller frisk frugt til makronmufins'ene