Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
4.67 fra 3 stemmer

Ærtesalat med creme fraiche - nem opskrift

Ærtesalat med creme fraiche, citron og rødløg - frisk og lækker
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid10 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Keyword: ærtesalat
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 750 gram optøede ærter hvis du bruger frosne ærter, kan salaten laves i god tid i forvejen, så den langsomt tør op
  • ½ liter creme fraiche, fromage frais ell. lign. gerne med lav fedtprocent
  • 1 finthakket rødløg eller 1-2 forårsløg skåret i fine skiver. skalotteløg kan også bruges. Løg kan udelades
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk akaciehonning kan erstattes af lidt sukker
  • Salt - hvidløgs-/citronpeber

Sådan gør du

  • Lad ærterne optø nogle timer, gerne i køleskab. Ærteposen kan også lægges til speedoptøning i en skål med vand i ca. 1 time.
  • Rør creme fraiche-dressingen med citronsaft, honning og krydderier. Smag dressingen til.
  • Vend løg og ærter i creme fraiche-dressingen.
  • Smag evt. til igen med ekstra krydderi og/eller citronsaft.
  • Servér eller stil ærtesalaten på køl til servering

Noter

Hvis du bruger frosne ærter, kan salaten laves i god tid i forvejen, så den langsomt tør op.
Løg kan sagtens udelades i ærtesalaten