Grove scones m. rugmel & havregryn - uden gær
Grove scones med rugmel - nemme og lækre
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid20 minutter min
Samlet tid35 minutter min
Ret: Brød, madbrød og tærter
Antal: 16 stk
- 1 liter tykmælk/yoghurt el. lign eller mælk, kærnemælk ell. lign. Jeg brugte vaniljeyoghurt. Du kan også bruge ½ liter yoghurt og ½ liter mælk/vand
- 2 spsk sirup lys/mørk. Kan erstattes med honning/sirup
- 150 gram rugmel 3 dl. Kan erstattes af andet groft mel, f.eks. grahamsmel/fuldkornsme
- 100 gram havregryn 3 dl Kan erstattes af andet groft mel, f.eks. grahamsmel/fuldkornsme
- 5-700 gram hvedemel eller til dejen slipper fad og fingre. Mængden afhænger af hvilken surmælksprodukt du bruger
- 5 tsk bagepulver
- 1½ tsk salt
- Evt. pensling: mælk/tykmælk/kærnemælk.
- Drys: sesam/solsikkefrø
Hæld tykmælk/yoghurt i en skål og tilsæt sirup/honning. Andet surmælksprodukt kan bruges. Du kan også bruge ½ yoghurt og ½ mælk/vand
Tilsæt rugmel/havregryn, bagepulver og salt. Tilsæt mel lidt af gangen. Brug gerne køkkenmaskine, elpiskerens dejkroge el. håndkraft. Tilsæt mel, til dejen slipper fad og fingre. Bruger du f.eks. mælk i dejen, vil du skulle bruge mere mel.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Form scones og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dyp evt. fingrene i hvedemel, hvis dejen klistrer lidt for meget.
Pensl gerne bollerne med lidt mælk/tykmælk og drys med sesam/solsikkekerner.
Bag scones'ene 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gyldne og sprøde
Nydes lune med smør på
Kan også laves med mælk/vand, kærnemælk ell. lign. Jeg brugte vaniljeyoghurt.
Du kan også bruge ½ liter yoghurt og ½ liter mælk/vand.
Melmængden du skal bruge kan variere.
Scones smager bedst på bagedagen, men kan lunes i mikroovn/dagen efter. Fryseegnet.
Tilsæt gerne revet æble og grofthakket chokolade til dejen