Go Back Email Link
+ servings
Grove scones m. rugmel & havregryn - uden gær
Udskriv
5 fra 1 stemme

Grove scones m. rugmel & havregryn - uden gær

Grove scones med rugmel - nemme og lækre
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid35 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Antal: 16 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter tykmælk/yoghurt el. lign eller mælk, kærnemælk ell. lign. Jeg brugte vaniljeyoghurt. Du kan også bruge ½ liter yoghurt og ½ liter mælk/vand
  • 2 spsk sirup lys/mørk. Kan erstattes med honning/sirup
  • 150 gram rugmel 3 dl. Kan erstattes af andet groft mel, f.eks. grahamsmel/fuldkornsme
  • 100 gram havregryn 3 dl Kan erstattes af andet groft mel, f.eks. grahamsmel/fuldkornsme
  • 5-700 gram hvedemel eller til dejen slipper fad og fingre. Mængden afhænger af hvilken surmælksprodukt du bruger
  • 5 tsk bagepulver
  • tsk salt
  • Evt. pensling: mælk/tykmælk/kærnemælk.
  • Drys: sesam/solsikkefrø

Sådan gør du

  • Hæld tykmælk/yoghurt i en skål og tilsæt sirup/honning. Andet surmælksprodukt kan bruges. Du kan også bruge ½ yoghurt og ½ mælk/vand
    Grove scones m. rugmel & havregryn - uden gær
  • Tilsæt rugmel/havregryn, bagepulver og salt. Tilsæt mel lidt af gangen. Brug gerne køkkenmaskine, elpiskerens dejkroge el. håndkraft. Tilsæt mel, til dejen slipper fad og fingre. Bruger du f.eks. mælk i dejen, vil du skulle bruge mere mel.
    Scones med rugmel og havregryn - opskrift
  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Form scones og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dyp evt. fingrene i hvedemel, hvis dejen klistrer lidt for meget.
    Scones med rugmel og havregryn - opskrift
  • Pensl gerne bollerne med lidt mælk/tykmælk og drys med sesam/solsikkekerner.
    Grove scones m. rugmel & havregryn - uden gær
  • Bag scones'ene 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gyldne og sprøde
    Grove scones m. rugmel & havregryn - uden gær
  • Nydes lune med smør på
    Scones med rugmel og havregryn - opskrift

Noter

Kan også laves med mælk/vand, kærnemælk ell. lign. Jeg brugte vaniljeyoghurt.
Du kan også bruge ½ liter yoghurt og ½ liter mælk/vand. 
Melmængden du skal bruge kan variere.
Scones smager bedst på bagedagen, men kan lunes i mikroovn/dagen efter. Fryseegnet.
Tilsæt gerne revet æble og grofthakket chokolade til dejen