Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker
Rør havregryn, rugmel og f.eks. hørfrø i dejen. Dejen kan fint røres blot med grydeske
Rør hvedemelet i, lidt efter lidt sammen med saltet. Konsistensen skal ca. være som tyk klistret havregrød. Dejen skal hverken kunne æltes eller trilles
Tildæk skålen med et klæde, og lad gerne dejen hæve i ovnen v. 30 grader - minimum 15 minutter, gerne længere tid og gerne til dobbelt størrelse. Kan også hæves tildækket på køkkenbordet
Læg boller på bagepladen med to spiseskeer. Jeg fik ca. 20 boller af denne portion. Drys bollerne med kerner f.eks. græskar- eller solsikkekerner eller havregryn/birkes/chiafrø. Du behøver ikke pensle bollerne
Lad gerne bollerne hæve i ovnen v. 30 grader i minimum 15 minutter, tildækket med et klæde. Kan også hæve tildækket på køkkenbordet. Skal hæve ca. til dobbelt størrelse
Bag bollerne ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft ell. 200 grader alm. ovn. De er færdige, når de er gyldne og sprøde. Mine boller stod lidt tæt, så bollerne blev sammenbagte uden tørre kanter.
Lad bollerne køle nogle minutter, før du løsner dem fra hinanden og de er klar til servering.