Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Burgere med kylling i grove burgerboller

Kyllingeburgere i grovboller af havregryn og Manitobamel
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid1 time 30 minutter
Samlet tid2 timer
Ret: Billig hverdagsmad
Antal: 4 pers
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 7 dl lunkent mælk eller vand
  • 10 gram smør eller 3-4 spsk olie
  • 25 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 5 dl havregryn
  • 1,2-1,5 kg Manitobamel eller alm. hvedemel tilsæt til dejen kan æltes og slipper fad og fingre. Ønskes mere grove boller, kan 1/3 af melet ersattes af groft mel; fuldkornshvedemer, grahamsmel, rugmel ell. lign

Aiolidressing:

  • Aioli rørt af god mayonnaise og 2 fed hvidløg+lidt salt

Burgerfyld:

  • Grønt efter eget valg f.eks. salat, tomat, agurk, rødløg og peberfrugt
  • 4 kyllingesschnitzler gerne marinerede, stegt i smør og skåret i skiver

Sådan gør du

  • Lun væsken sammen med smørret og rør gæren ud heri
  • Tilsæt salt og sukker
  • Tilsæt havregryn og hvedemel/Manitobamel lidt efter lidt, til dejen kan æltes og slipper fad og fingre. Jo mere mel, jo hårdere boller. Brug så lidt mel, som muligt.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter eller ca. til dobbelt størrelse.
  • Form herefter boller. Der blev 17-18 boller af denne portion.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 30 minutter.
  • Bag bollerne ca. 15-17 minutter v. 150 grader varmluft eller 175 grader alm. ovn.
  • Bollerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
  • Imens bollerne bager, kan du gøre fyldet klar. Steg kyllingeschnitzler og lad dem trække i eftervarmen imens du rører aioli og klargør grøntsager.

Noter

Burgerbollerne er også fine som sandwichboller
Fyldet kan du sagtens udskifte. Prøv også med en god hakkebøf i baconsvøb
Burgerbollerne er fryseegnede