Citronmuffins - opskrift på muffins med citron
Påskegule citronmuffins med syrlig citronglasur
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
Samlet tid30 minutter min
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Antal: 8 stk
Citronmuffins:
- 2 æg
- 50 gram brun farin
- 75 gram rørsukker ell. alm. sukker du kan også udelade farin og bare bruge alm. sukker
- 1 citron (revet citronskal + citronsaft) gem 2 spsk citronsaft og 2 tsk citronskal til citronglasuren. Citron kan erstattes med appelsin
- 100 gram smeltet smør
- 125 gram hvedemel
- ½ tsk bagepulver
Citronglasur:
- 50 gram flormelis ca.
- 2 spsk citronsaft
- 2 tsk revet citronskal
Citronmuffins:
Riv citronen og pres citronsaften
Pisk æg og sukker+farin hvidt og skummende med elpisker
Smelt smørret i mikrobølgeovnen (15 sek. af gangen)
Rør smeltet smør, citronsaft og revet citronskal i dejen
Bland bagepulver med hvedemel og vend det i dejen med dejskraber. Rør kun lige til melklumperne er opløst.
Fordel dejen i 8-10 muffinforme af papir eller endnu bedre, silicone (de slipper bedre)
Bag muffinsene ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft.
Muffins'ene er færdige, når de er gyldne og sprøde
Citronglasur:
Flormelis røres med citronsaft og revet citronskal tilsættes. Glasuren må ikke være for tynd, tilsæt evt. lidt ekstra flormelis.
Lad muffins'ene afkøle før du putter glasur på
Anret kagerne på dit fine kagefad og pynt med 1 tsk glasur på hver kage.