Go Back Email Link
+ servings
Cookies med nougat og marcipan af julekonfekt
Udskriv
5 fra 1 stemme

Cookies med nougat og marcipan af julekonfekt

Lækre cookies med marcipan og nougat af julens konfektrester.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid8 minutter
Samlet tid18 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Køkken: Stop madspild
Keyword: cookies, konfekt
Antal: 50 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 50 gram smeltet smør
  • 2 dl flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • dl hvedemel
  • 1 dl havregryn
  • ½ tsk natron
  • 2 æggeblommer
  • 1-200 gram grofthakket marcipan og nougat. Brug gerne konfekt eller kransekage-rester kan også erstattes af f.eks. nødder/chokolade/tranebær

Sådan gør du

  • Smelt smørret (gøres nemmest i mikrobølgeovnen)
  • Rør flormelis og vaniljesukker i. Tilsæt ægget.
  • Bland natron med hvedemel og rør det i, sammen med havregryn
  • Hak konfektresterne groft og rør dem i.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og form cookies med 2 teskeer. Kagerne flyder ud under bagningen, så lav god afstand.
  • Der kan være ca. 25 cookies pr. plade og jeg fik to bageplader af denne portion
  • Bag cookiesene ca. 7-8 minutter v 175 grader varmluft
  • Cookies'ene er færdige, når er er gyldne og sprøde.

Noter

Synes du dine cookies er for bløde efter afkøling, kan du sagtens bage dem 3-5 minutter igen
Opbevares i en tætsluttende kagedåse.