Cookies med nougat og marcipan af julekonfekt
Lækre cookies med marcipan og nougat af julens konfektrester.
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid8 minutter min
Samlet tid18 minutter min
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Antal: 50 stk
- 50 gram smeltet smør
- 2 dl flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 1½ dl hvedemel
- 1 dl havregryn
- ½ tsk natron
- 2 æggeblommer
- 1-200 gram grofthakket marcipan og nougat. Brug gerne konfekt eller kransekage-rester kan også erstattes af f.eks. nødder/chokolade/tranebær
Smelt smørret (gøres nemmest i mikrobølgeovnen)
Rør flormelis og vaniljesukker i. Tilsæt ægget.
Bland natron med hvedemel og rør det i, sammen med havregryn
Hak konfektresterne groft og rør dem i.
Beklæd en bageplade med bagepapir og form cookies med 2 teskeer. Kagerne flyder ud under bagningen, så lav god afstand.
Der kan være ca. 25 cookies pr. plade og jeg fik to bageplader af denne portion
Bag cookiesene ca. 7-8 minutter v 175 grader varmluft
Cookies'ene er færdige, når er er gyldne og sprøde.
Synes du dine cookies er for bløde efter afkøling, kan du sagtens bage dem 3-5 minutter igen
Opbevares i en tætsluttende kagedåse.