Sæt din Römertopf i vand - fyld den underste del og sænk den øverste ned oveni
Skræl kartofler og løg og fordel dem i bunden af stegesoen
Snit peberfrugt og fordel dem i kartoffelfadet
Rids din steg og krydr den godt med salt og peber på begge sider. Placér culottestegen på toppen af kartoffelfadet
Sæt låget på stegesoen og sæt den i en kold ovn
Tilberedningstid: 2½ timer v. 175 grader varmluft, 3½ timer v. 150 grader varmluft, 4½ time v. 125 grader varmluft, 5½ timer v. 100 grader, 6½ timer v. 75 varmluft und so weiter. Tjek kartofler og steg undervejs og skru evt. lidt op for temperaturen. Når stegen når 65-68 grader er kødet gennemstegt
Lad stegen hvile et kvartér tildækket let med stanniol. Skru imens op for varmen (til 200 grader varmluft) og lad kartoflerne stege uden låg i stegens hviletid
Alternativt: Fisk kartofler og grønt op og jævn stegeskyen til sauce. Rist kartoflerne 10 minutter i ovnen.