Go Back Email Link
+ servings
Langtidstegt culottesteg i Römertopf med kartofler og grønt
Udskriv
5 fra 1 stemme

Culottesteg langtidsstegt i stegeso med kartofler

Langtidsstegt culottesteg i Römertopf med kartofler og grønt
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid2 timer 30 minutter
Samlet tid2 timer 50 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Keyword: oksesteg, stegeso
Antal: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kg kartofler
  • 3 rødløg i både
  • 1 peberfrugt i strimler i strimler
  • 1 okseculotte min vejede ca. 1½ kg. En cuvettesteg kan også bruges
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Sæt din Römertopf i vand - fyld den underste del og sænk den øverste ned oveni
  • Skræl kartofler og løg og fordel dem i bunden af stegesoen
  • Snit peberfrugt og fordel dem i kartoffelfadet
    Langtidstegt culottesteg i Römertopf med kartofler og grønt
  • Rids din steg og krydr den godt med salt og peber på begge sider. Placér culottestegen på toppen af kartoffelfadet
    Culottesteg langtidsstegt i stegeso med kartofler
  • Sæt låget på stegesoen og sæt den i en kold ovn
  • Tilberedningstid: 2½ timer v. 175 grader varmluft, 3½ timer v. 150 grader varmluft, 4½ time v. 125 grader varmluft, 5½ timer v. 100 grader, 6½ timer v. 75 varmluft und so weiter. Tjek kartofler og steg undervejs og skru evt. lidt op for temperaturen. Når stegen når 65-68 grader er kødet gennemstegt
  • Lad stegen hvile et kvartér tildækket let med stanniol. Skru imens op for varmen (til 200 grader varmluft) og lad kartoflerne stege uden låg i stegens hviletid
  • Alternativt: Fisk kartofler og grønt op og jævn stegeskyen til sauce. Rist kartoflerne 10 minutter i ovnen.
    Langtidstegt culottesteg i Römertopf med kartofler og grønt

Noter

Du kan sagtens bruge en mindre steg og færre kartofler, hvis I er færre omkring borde
Du kan bruge en cuvettesteg til retten