Specier med nougat og hasselnødder - opskrift
Lækre sprøde specier med nougat og hasselnødder
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid9 minutter min
Samlet tid19 minutter min
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Antal: 100 stk
- 250 gram smør
- 125 gram flormelis
- 375 gram hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 2 håndfulde grofthakkede hasselnødder kan udelades ell. erstattes af andre nødder/mandler
- 100 gram blød nougat i små tern. Kan erstattes af chokolade
Skær smørret i små stykker. Tilsæt mel, salt, flormelis og vaniljesukker.
Hak hasselnødderne fint og skær nougat i små stykker også. Tilsæt til dejen og brug hænderne til at ælte dejen sammen
Tril 3 stænger og stil dem gerne i køleskab ½-1 time eller fryser 15 minutter, så er specierne nemmest at skære. Brug en meget skarp kniv.
Skær kagerne ud og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Der er plads til mange kager pr. plade, for de hæver ikke.
Bag kagerne 7-9 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn) Tilberedningstiden afhænger af hvor tykke/tynde dine specier er. Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune.
Lad kagerne afkøle på bagepladen eller bagerist. Opbevar dem i kagedåse