Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Specier med nougat og hasselnødder - opskrift

Lækre sprøde specier med nougat og hasselnødder
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid9 minutter
Samlet tid19 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Antal: 100 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gram smør
  • 125 gram flormelis
  • 375 gram hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 2 håndfulde grofthakkede hasselnødder kan udelades ell. erstattes af andre nødder/mandler
  • 100 gram blød nougat i små tern. Kan erstattes af chokolade

Sådan gør du

  • Skær smørret i små stykker. Tilsæt mel, salt, flormelis og vaniljesukker.
    Specier med nougat og hasselnødder - opskrift
  • Hak hasselnødderne fint og skær nougat i små stykker også. Tilsæt til dejen og brug hænderne til at ælte dejen sammen
    Specier med nougat og hasselnødder - opskrift
  • Tril 3 stænger og stil dem gerne i køleskab ½-1 time eller fryser 15 minutter, så er specierne nemmest at skære. Brug en meget skarp kniv.
    Specier med nougat og hasselnødder - opskrift
  • Skær kagerne ud og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Der er plads til mange kager pr. plade, for de hæver ikke.
    Specier med nougat og hasselnødder - opskrift
  • Bag kagerne 7-9 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn) Tilberedningstiden afhænger af hvor tykke/tynde dine specier er. Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldenbrune.
    Specier med nougat og hasselnødder - opskrift
  • Lad kagerne afkøle på bagepladen eller bagerist. Opbevar dem i kagedåse

Noter

Du kan bruge andet fyld tli specierne: lakrids, chokolade, rabarber, Daim, citron, marcipan
Specierne kan holde sig minimum 2-3 uger i tætsluttende kagedåse