Go Back Email Link
+ servings
Frugttærte med nektariner, marcipan & nougat
Udskriv
5 fra 1 stemme

Frugttærte med marcipan, nougat og nektariner

Lækker tærte med marcipan og nougat, kan laves med al slags frugt
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time 5 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Antal: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 store æg eller 3 små
  • dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 gram smeltet smør
  • dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk surmælksprodukt kan også bruges
  • 100 gram marcipan og 100 gram nougat kan udelades, men gør tærten ekstra lækker
  • 8 nektariner kan erstattes med blommer, pærer, æbler, kirsebær...
  • Drys: Perlesukker
  • Tilbehør: creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt smeltet smør (smeltes nemmest i mikroovn ell. gryde). Tilsæt mælk
    Frugttærte med marcipan, nougat & nektariner
  • Bland bagepulver med mel og vend det dejen
  • Smør en tærteform og hæld dejen heri.
    Frugttærte med marcipan, nougat & nektariner
  • Skær små tern af marcipan og nougat og stop det godt ned i dejen
    Frugttærte med marcipan, nougat & nektariner
  • Skær nektarinerne i både/skiver og læg dem ovenpå dejen i et dekorativt mønster.
    Frugttærte med marcipan, nougat & nektariner
  • Tryk frugten godt ned i tærten. Drys med perlesukker
  • Sæt tærten i ovnen og bag den ca. 40-45 min v. 150 grader varmluft. Prik i tærten til sidst for at tjekke om den er gennembagt. Den er færdig, når den er sprød og gylden.
    Frugttærte med marcipan, nougat & nektariner
  • Server gerne lun med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis
    Frugttærte med marcipan, nougat & nektariner

Noter

Frugttærten kan laves med al slags frugt/alle slags bær
Kagen er fryseegnet