Go Back Email Link
+ servings
Kartofler i ovn med soltørret tomat og rødløg
Udskriv
5 fra 1 stemme

Kartofler i ovn med soltørret tomat og rødløg

Et lækkert kartoffelfad med olieristede kartofler, soltørret tomat, løg, peberfrugt og pinjekerner
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time 5 minutter
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1.6 kg kartofler gerne de "små hurtige kartofler" der bare kan vaskes. Halvér evt. store kartofler
  • 300 gram soltørrede tomater i olie mindre er også fint. Kan evt. erstattes med hvidløg i olie
  • 2 store rødløg i både
  • 2-3 røde og gule peberfrugter i strimler skåret i strimler
  • Salt/hvidløgspeber
  • 50 gram pinjekerner eller flere. Kan også udelades
  • Tilbehør: Evt. creme fraiche dressing eller aioli salt og hvidløgspeber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Vask og rens kartoflerne - befri dem for "øjne". Dup kartoflerne tørre
    Olieristede kartofler med soltørret tomat, løg, peberfrugt og pinjekerner
  • Skær løg og peberfrugt i både og strimler og vend dem med kartoflerne
    Kartofler i ovn med soltørret tomat og rødløg
  • Bland de soltørrede tomater med kartofler og grønt. Hæld også al olien ved
    Kartofler i ovn med soltørret tomat og rødløg
  • Drys med salt og hvidløgspeber og bland godt.
    Olieristede kartofler med soltørret tomat, løg, peberfrugt og pinjekerner
  • Sæt kartoffelfadet i ovnen og steg i 45-60 min. v. 175 grader varmluft
  • Vend kartoflerne rundt flere gange.
    Olieristede kartofler med soltørret tomat, løg, peberfrugt og pinjekerner
  • Drys med pinjekernerne 5-10 minutter før kartoflerne er helt færdige. De skal kun ristes lidt.

Noter

Du kan bruge andre grøntsager til kartoffelfadet
Soltørrede tomater kan evt. erstattes med hvidløg i olie
Smuldr evt. lidt feta på toppen, når kartoflerne serveres