Kartofler i ovn med soltørret tomat og rødløg
Et lækkert kartoffelfad med olieristede kartofler, soltørret tomat, løg, peberfrugt og pinjekerner
Forb. tid20 minutter min
Tilb. tid45 minutter min
Samlet tid1 time t 5 minutter min
Ret: grønt og andet tilbehør, Kartofler
Antal: 4 pers.
- 1.6 kg kartofler gerne de "små hurtige kartofler" der bare kan vaskes. Halvér evt. store kartofler
- 300 gram soltørrede tomater i olie mindre er også fint. Kan evt. erstattes med hvidløg i olie
- 2 store rødløg i både
- 2-3 røde og gule peberfrugter i strimler skåret i strimler
- Salt/hvidløgspeber
- 50 gram pinjekerner eller flere. Kan også udelades
- Tilbehør: Evt. creme fraiche dressing eller aioli salt og hvidløgspeber
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Vask og rens kartoflerne - befri dem for "øjne". Dup kartoflerne tørre
Skær løg og peberfrugt i både og strimler og vend dem med kartoflerne
Bland de soltørrede tomater med kartofler og grønt. Hæld også al olien ved
Drys med salt og hvidløgspeber og bland godt.
Sæt kartoffelfadet i ovnen og steg i 45-60 min. v. 175 grader varmluft
Vend kartoflerne rundt flere gange.
Drys med pinjekernerne 5-10 minutter før kartoflerne er helt færdige. De skal kun ristes lidt.
Du kan bruge andre grøntsager til kartoffelfadet
Soltørrede tomater kan evt. erstattes med hvidløg i olie
Smuldr evt. lidt feta på toppen, når kartoflerne serveres