Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Rabarbermarmelade sukkerfri opskrift - nem

Lækker rabarbermarmelade med vanilje - sukkerfri med grøn Melatin
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 minute
Samlet tid16 minutter
Ret: Sukker- og fedtfattigt bagværk
Antal: 2 store glas
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kg rabarber i små stykker
  • 1 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 2 breve grøn Melatin brug den mængde der anvises på pakken

Sådan gør du

  • Vask og snit rabarberne. Skær ikke alt det nederste af, da det er den sødeste del på rabarberplanten.
  • Hæld rabarberne i en gryde og tilsæt vand
  • Tilsæt vaniljestang og lad rabarberne simre under låg til marmeladen har fået en mere fast konsistens. Omrør undervejs
  • Tilsæt Melatinen.
  • Sluk for komfuret og lad marmeladen stå et par minutter i eftervarmen.
  • Tilsæt 1 tsk atamon (medmindre du får al marmeladen spist på kort tid)
  • Skyl syltetøjsglas og låg i kogende vand tilsat atamon og hæld herefter marmeladen heri.
  • Luk glassene og køl hurtigt glassene af (f.eks. i det fri - der er jo "heldigvis" megakoldt udenfor.)
  • Nydes afkølet på et stykke friskbagt brød eller på toppen af en ostemad,

Noter

Du kan tilsætte jordbær til marmeladen, det smager også godt. 
Marmeladen kan også laves med sukker. Brug så her enten  rød eller gul Melatin og følg anvisningerne på pakken i forhold til sukker/rabarbermængde
Hvis du tilsætter Atamon, vil marmeladen kunne holde sig i månedsvis. Du forlænger holdbarheden, hvis du opbevarer marmeladen i køleskabet.