Go Back Email Link
+ servings
Fedtfattig gulerodskage med æble, kanel og kardemomme
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Gulerodskage - sund fedtfattig opskrift m. æble

Fedtfattig gulerodskage med æble, kanel og kardemomme
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid50 minutter
Samlet tid1 time 10 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Antal: 2 tærter
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æg
  • 250 gram farin
  • 8 revne gulerødder
  • 6 revne æbler
  • 325 gram mel
  • 2 tsk. natron 1 tsk. bagepulver, 1 knivspids salt.
  • 100 gram rosiner kan udelades
  • 2 tsk. vanillesukker 5 tsk. kanel og 1 tsk. kardemomme,
  • Drys: Flormelisdrys eller hvid glasur eller flødeostglasur - se ingredienser nedenfor

Flødeostglasur - du kan nøjes med alm. glasur eller et drys flormelis

  • 200 gram flødeost naturel
  • 2 dl flormelis
  • 100 gram blødt smør
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

  • Pisk æggene godt med farin. Brug elpisker eller røremaskine.
    Gulerodskage - sund fedtfattig opskrift m. æble
  • Tilsæt revne gulerødder og æbler
    Gulerodskage - sund fedtfattig opskrift m. æble
  • Bland melet med kanel og kardemomme, vanilje, bagepulver og natron og tilsæt. Rør forsigtigt blot med dejskraber
    Gulerodskage - sund fedtfattig opskrift m. æble
  • Pensl to tærteforme (ca. 28 cm i diameter) og fordel dejen heri. Du kan også bage halvdelen som muffins? Kagen kan selvfølgelig også bages som en stor kage.
    Gulerodskage - sund fedtfattig opskrift m. æble
  • Bag gulerodskagerne i ovnen i 25-30 minutter v. 175 grader varmluft. Kagerne er færdige når der ikke længere er dej på den strikkepind du stikker i :-)
    Gulerodskage - sund fedtfattig opskrift m. æble
  • Der breder sig den lifligste duft af gulerod/-æblekage. Der må snuses :-)
  • Lad kagen afkøle før du putter topping på. Sigt flormelis på toppen eller lav glasur/ osteglasur
    Gulerodskage - sund fedtfattig opskrift m. æble

Noter

Tilsæt evt. rosiner og grofthakkede nødder til kagen, hvis du synes.
Kagen kan kan drysses med flormelis, du kan putte glasur på eller du kan røre en frosting af 200 gram flødeost naturel, 2 dl. flormelis og 100 gram blødt smør, 1 tsk. vaniljesukker
Kagen kan også bages som muffins og den er frysegnet
Hvis du fordobler portionen, vil jeg tro at den passer til ovnens store bradepande