Skær skræl og hinder af appelsinerne. Mest muligt af de hvide hinder skal af, da det er dem der giver skarp bitterhed
Bruger du mandariner, kan du nøjes med at pille dem
Fyld både appelsiner og mandariner i en gryde og start kogningen ved svag varme.
Tilsæt marven fra en vaniljestang, vaniljeekstrakt eller vaniljesukker. Lad gerne den "tomme" vaniljestang koge med. Tilsæt sukker, men gem 1/3 til senere og smag til.
Efter lidt tid begynder kogningen at trække væde ud af appelsinerne. Mos frugterne godt. Nu skal appelsinmarmeladen simre.
Vil du gerne have en rustik/ struktur i marmeladen, skal den ikke koge så lang tid. Min marmelade kogte næsten 1 time, ved svag varme og det blev en helt fin marmelade.
Du kan tykne marmeladen med Melatin eller lidt Maizena og forkorte kogetiden
Smag til og tilsæt evt. mere sukker. Tilsæt Atamon, efter anvisningerne på flasken, hvis marmeladen skal holde sig i længere tid. Skyl glassene med kogende vand tilsat lidt Atamon. Husk også at skyl lågene.
Hæld marmeladen på glas og sæt straks låg på. Opbevares bedst på køl.