Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
4.34 fra 3 stemmer

Appelsinmarmelade med vanilje - nem opskrift

Sød solgul appelsinmarmelade med vaniljeprikker
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 15 minutter
Ret: kompot og marmelader, Syltetøj
Antal: 3 glas
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 kg appelsiner/mandariner runken frugt kan sagtens bruges
  • 1 vaniljestang eller 1 spsk vaniljesukker
  • 1½-2 dl. sukker afhængigt af hvor sure appelsinerne er. Smag til
  • Melatin følg mængdeangivelserne på pakken

Sådan gør du

  • Skær skræl og hinder af appelsinerne. Mest muligt af de hvide hinder skal af, da det er dem der giver skarp bitterhed
    Appelsinmarmelade med mandariner og appelsiner
  • Bruger du mandariner, kan du nøjes med at pille dem
    Appelsinmarmelade med mandariner og appelsiner
  • Fyld både appelsiner og mandariner i en gryde og start kogningen ved svag varme.
    Appelsinmarmelade med mandariner og appelsiner
  • Tilsæt marven fra en vaniljestang, vaniljeekstrakt eller vaniljesukker. Lad gerne den "tomme" vaniljestang koge med. Tilsæt sukker, men gem 1/3 til senere og smag til.
    Appelsinmarmelade med mandariner og appelsiner
  • Efter lidt tid begynder kogningen at trække væde ud af appelsinerne. Mos frugterne godt. Nu skal appelsinmarmeladen simre.
    Appelsinmarmelade med mandariner og appelsiner
  • Vil du gerne have en rustik/ struktur i marmeladen, skal den ikke koge så lang tid. Min marmelade kogte næsten 1 time, ved svag varme og det blev en helt fin marmelade.
  • Du kan tykne marmeladen med Melatin eller lidt Maizena og forkorte kogetiden
  • Smag til og tilsæt evt. mere sukker. Tilsæt Atamon, efter anvisningerne på flasken, hvis marmeladen skal holde sig i længere tid. Skyl glassene med kogende vand tilsat lidt Atamon. Husk også at skyl lågene.
  • Hæld marmeladen på glas og sæt straks låg på. Opbevares bedst på køl.
    Appelsinmarmelade med mandariner og appelsiner

Noter

Marmeladen kan laves med både mandariner og appelsiner.
Hvis du bruger øko-appelsiner, så kan du tilsætte revet appelsinskal. 
Andre frugter eller bær kan også bruges
Marmelit vil tykne marmeladen, og du vil kunne nøjes med kortere kogetid