Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Kyskager med lakrids - lakridsmarengs kys

Små søde lakridskys - kyskager af lakridsmarengs
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid55 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Antal: 60 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 æggehvider pasteuriserede eller almindelige æggehvider
  • dl. sukker
  • 1 spsk. sød lakridssirup eller 1 spsk lakridspulver kan erstattes med anden smagsgiver: chokolade, nødder, chokoladesovs, hindbærsyltetøj, vaniljesukker?
  • evt. 1 tsk eddike lager- eller f.eks. hvidvinseddike

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne let stive, til du kan vende skålen på hovedet. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt kun 1 spsk af gangen, imens du pisker. Pisk til marengsen er tyk, blank og sej og du kan trække toppe i marengsen. Pisk minimum 5 minutter
  • Tilsæt lakridssiruppen under langsom piskning. Vend evt. siruppen i med en ske i stedet, så der bliver trukket fine striber i marengsen, det ser dekorativt ud.
  • Put dejen i en sprøjtepose med en tylle med lille hul. Marengsen kan også bare sættes på bagepladen med to teskeer. Sprøjt små kys ud på en bageplade med bagepapir. Der kan være 30 kager pr. bageplade
    Kyskager med lakrids - lakridsmarengs kys
  • Bag marengsene 45 minutter ved 100 grader varmluft. Sluk ovnen, åbn ovnlågen og lad nu marengsene tørre i eftervarmen. Lad kagerne afkøle helt, før du løsner dem forsigtigt fra bagepladen.
    Kyskager med lakrids - lakridsmarengs kys
  • Opbevar kagerne i en tætsluttende kagedåse
    Kyskager med lakrids - lakridsmarengs kys

Noter

Lakridssirup kan erstattes med lakridspulver eller anden smagsgiver:
chokolade, nødder, chokoladesovs, hindbærsyltetøj eller bare med vaniljesukker
Marengs kan holde sig længe i tætsluttende kagedåse
Lakridssirup kan købes i større supermarkeder, i delikatesseforretninger og nogle gange også i Matas
Hvis du tilsætter eddike, bliver dine kyskager mere stabile og holder formen bedre