Hæld kondenseret mælk og tilst sirup, sukker, vanilje og smør
Karamelblandingen koges langsomt op. Jeg lod min karamel få rigtig lang tid under svag varme, minimum 20 minutter. Brug en røreske af træ eller anden varmestærk slags
Karamelblandingen er lys i farven i starten, og jo længere tid den simrer, jo mørkere bliver den.
Lav karamelprøven for at tjekke om karamellen har fået nok. Lav prøven, når karamellen begynder at slippe gryden. Dryp lidt karamel på en tallerken eller i et glas vand og når du kan trille en blød kugle, har karamellen fået nok.
Har du et karameltermometer, skal temperaturen være på 120-124 grader, hvis du er til blød fudge og 130 grader, hvis du er til hårde karameller.
Når karamelmassen er færdig, røres peanuts i. Karamellen vil nu hurtigt tykne, for peanutsene afkøler karamelmassen
Beklæd et ildfastfad med bagepapir og hæld hurtigt karamelmassen heri. Karamellen skal være ca. ½ cm. tyk. Stil karamellen til afkøling minimum nogle timer
Når karamellen er kølet af, skal den betrækkes med chokoladeovetræk. Chokoladen kan smelte i mikrovn eller over vandbad. Smelt den kun få sekunder i mikroovnen af gangen
Smør den smeltede chokolade på den afkølede karamel. Brug en siliconepensel eller en smørekniv. Træk chokoladen helt ud til kanterne.
Stil den chokoladeovertrukkede karamel til afkøling igen i ca. 1 time. Dæk evt. karamellen til med lidt bagepapir.
Skær nu karamellen ud i tern, med en skarp kniv. Opbevares på køl