Nem pastaret med tomat & basilikum - opskrift
Pastaret med tomater, basilikum, hvidløg, god olie og ost
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
Samlet tid30 minutter min
Antal: 4 pers.
- 10 tomater Jo flere jo bedre.Cherrytomater kan også bruges.
- ½ dl. olie gerne extra jomfruolivenkerne, men raps- solsikkeolie kan også bruges
- 1-2 håndfulde basilikumblade tørret kan også bruges
- 3 fed hvidløg
- 150 gram revet ost ca. al slags ost kan bruges
- ½ tsk. groft salt.
- 500 gram frisk pasta eller alm. spaghetti jeg brugte spaghetti og penne. Brug gerne frisk pasta
Skær tomaterne i små stykker, tilsæt friskpresset hvidløg, groft salt og frisk basilikum skåret i småstykker. Olien vendes i til sidst.
Lad gerne tomatblandingen hvile/trække i køleskabet ½ døgns tid. Husk at dække skålen godt til med husholdningsfilm (eller brug en margretheskål med låg).
Kog pasta. Hæld vandet fra pastaen og tilsæt tomatblandingen. Vend osten i. Smag til med salt. Voila
Retten bliver bedst hvis, hvis du lader tomaterne trække længe i hvidløgsmarinaden
Al slags pasta, al slags ost og alle slags tomater kan bruges.
1-2 dåse flåede tomater kan også bruges.
En evt. rest kan du gratinere i ovnen dagen efter