Go Back Email Link
+ servings
Pastaret med tomat & basilikum - nem opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Nem pastaret med tomat & basilikum - opskrift

Pastaret med tomater, basilikum, hvidløg, god olie og ost
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 10 tomater Jo flere jo bedre.Cherrytomater kan også bruges.
  • ½ dl. olie gerne extra jomfruolivenkerne, men raps- solsikkeolie kan også bruges
  • 1-2 håndfulde basilikumblade tørret kan også bruges
  • 3 fed hvidløg
  • 150 gram revet ost ca. al slags ost kan bruges
  • ½ tsk. groft salt.
  • 500 gram frisk pasta eller alm. spaghetti jeg brugte spaghetti og penne. Brug gerne frisk pasta

Sådan gør du

  • Skær tomaterne i små stykker, tilsæt friskpresset hvidløg, groft salt og frisk basilikum skåret i småstykker. Olien vendes i til sidst.
    Pastaret med tomat & basilikum - nem opskrift
  • Lad gerne tomatblandingen hvile/trække i køleskabet ½ døgns tid. Husk at dække skålen godt til med husholdningsfilm (eller brug en margretheskål med låg).
    Pastaret med tomat & basilikum - nem opskrift
  • Kog pasta. Hæld vandet fra pastaen og tilsæt tomatblandingen. Vend osten i. Smag til med salt. Voila
    Pastaret med tomat & basilikum - nem opskrift

Noter

Retten bliver bedst hvis, hvis du lader tomaterne trække længe i hvidløgsmarinaden
Al slags pasta, al slags ost og alle slags tomater kan bruges. 
1-2 dåse flåede tomater kan også bruges. 
En evt. rest kan du gratinere i ovnen dagen efter