Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Paprikakylling i gryde med flødesovs opskrift 

Den insisterende fredagskylling ender som paprikakylling i gryde
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time 5 minutter
Ret: Familiens favoritter
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1-1,5 kg kylling f.eks. 4 kyllingelår med rygben retten kan også laves med kyllingefilet/kyllingeinderfilet/kalkunkød eller svinekød i tern
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 3 løg i tern
  • 5 fed hvidløg
  • 140 gram tomatkoncentrat en stor dåse
  • 1 ds. flåede tomater
  • 500 gram champignon eller 2 glas
  • ½ liter kogende vand
  • dl fløde gerne kaffefløde eller Milda
  • 3 spsk. paprika Salt/peber.
  • Maizena jævning
  • 125 gram bacon i skiver klippet i små stykker

Sådan gør du

  • Start med at skær løgene i tern. Tilsæt evt. bacon.
    Paprikakylling i gryde med flødesovs opskrift
  • Svits kyllingelårene på en pande og krydr rigeligt med salt og paprika
    Paprikakylling i gryde med flødesovs opskrift
  • Tag kyllingelårene af panden og læg dem i en stor stegegryde. Drys med rigeligt paprika.
    Paprikakylling i gryde med flødesovs opskrift
  • Svits herefter løg, hvidløg, champignon og bouillonterninger på panden. Bouillonterningerne skal bare svitses med. Hæld blandingen over kyllingestykkerne.
    Paprikakylling i gryde med flødesovs opskrift
  • Kog panden af med vandet og hæld det i gryden. Husk også væden fra dine champignonglas, medmindre du bruger friske.
  • Tilsæt tomatkoncentrat, flåede tomater og stegeskyen fra panden.
  • Læg låg på gryden og lad nu retten simre i 45-60 minutter (afhængig af hvor store dine kyllingestykker er). Retten kan også laves i et tildækket fad i ovnen.
  • Tilsæt herefter fløde og jævn saucen med Maizena. Det kan godt lade sig gøre at røre forsigtigt rundt i gryden imens du jævner saucen. Smag til
  • Server retten med ris og en god salat til f.eks. bønnesalat.
    Paprikakylling i gryde med flødesovs opskrift

Noter

Retten kan også laves med svine- eller kalkunkød. Prøv den også med kyllingefilet eller kyllingebrystfilet
Tilsæt også gerne lidt bacon, det smager skønt i retten
Retten kan også laves i fad i ovnen. 
Retten er fryseegnet