Pesto med basilikum & mandler basilikumpesto
Lækker basilikumpesto med mandler
Forb. tid15 minutter min
Samlet tid15 minutter min
Ret: Pesto med basilikum og mandler
Antal: 4 pers
- 2 håndfulde basilikumblade (svarer til en 1 potte). Andre krydderurter kan bruges, f.eks. persille, spinat eller ramsløg
- 100 gram mandler du kan bruge pinjekerner, solsikkekerner eller saltede peanuts i stedet
- 50-100 gram parmesanost revet eller i tern frisk parmesanost er bedst
- 1-2 fed hvidløg du bestemmer, hvor stærk din pesto skal være
- ½-1 dl olivenolie rapsolie eller solsikkeolie kan også bruges
- salt vær varsom, da parmesanosten salter
Put alle ingredienserne i en minihakker eller blender. Det er en grov pesto, så du skal bruge en god blender
Kom en god sjat olie i. Suppler flere gange undervejs med olie hvis pestoen bliver for fast.
Blend pestoen, til du synes den har en passende konsistens. Du bestemmer om den skal være grov eller fin.
Smag til med salt. Vær obs på at parmesanosten er meget salt i sig selv.
Pestoen kan holde sig 1 uges tid på køl, hvis du opbevarer den i en tætsluttende beholder. Hæld lidt olie over den færdige pesto så holder den sig bedre.
Alle slags krydderurter kan bruges til hjemmelavet pesto. Prøv f.eks. denne lækre ramsløgspesto, spinatpesto og citronmelisse pesto.
Pinjekerner kan erstattes med mandler eller solsikkekerner, så bliver pestoen noget billigere at lave.
Pestoen kan holde sig ca. 1 uge på køl. Når du har taget lidt pesto fra din bøtte, så hæld lidt olivenolie over, så holder den sig bedre.