Go Back Email Link
+ servings
Kokos småkager – nemme sprøde kokoskager
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Kokos småkager nemme sprøde kokoskager

Kokossmåkager med vanilje er lækre, sprøde småkager
Forb. tid15 minutter
Samlet tid23 minutter
Ret: Kokos småkager - nemme sprøde kokoskager
Antal: 60 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram smør (blødt)
  • 150 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 gram kokosmel
  • 150 gram hvedemel
  • 1 æg
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen. Brug gerne elpisker
  • Tilsæt kokosmel og hvedemel og saml dejen med ægget. Ælt gerne dejen sammen med hænderne til slut, så kommer dejen til at hænge bedre sammen.
  • Udrul dejen i ruller og lad gerne dejen afkøle minimum ½-1 times tid - eller et kvarter i fryseren, så kan du nemmere skære dejen tyndt ud. Dyp evt. hænderne i mel, hvis du synes dejen klistrer lidt.
    Kokossmåkager med vanilje - sprøde og nemme at lave
  • Skær kokossmåkagerne i skiver - jo tyndere skiver, jo sprødere kager. Læg gerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Kagerne må godt ligge tæt, for de hæver ikke meget. Læg småkagerne på en bageplade med bagepapir
    Kokos småkager – nemme sprøde kokoskager
  • Bag kagerne 7-9 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) afhængigt af kagernes tykkelse. Bag kagerne midt i ovnen. De er færdige, når de er gyldne og sprøde. Hold øje med dem
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist, før du putter dem i en  kagedåse. 
    Kokos småkager – nemme sprøde kokoskager

Noter

Der skal ikke bagepulver i dejen. Prøv også disse kokos specier med marcipan.
Småkagerne kan holde sig længe i tætsluttende kagedåse