Kage med kirsebær - hvid chokolade brownie
En blondie er en hvid chokoladekage. Prøv denne med kirsebær
Forb. tid20 minutter min
Tilb. tid40 minutter min
Samlet tid1 time t
Ret: Hvid chokoladekage med kirsebær - blondie med Amarena
Antal: 10 pers.
- 150 gram smør
- 200 gram hvid chokolade kan også laves med mørk chokolade
- 2 æg
- 120 gram sukker
- 80 gram hvedemel
- 1 knivspids salt
- 100 gram kirsebær (gerne Amarenabær i sirup) friske kirsebær kan også bruges og andre bær også
- 100 gram mandler grofthakkede. Andre nødder kan bruges
- Pynt: Striber af smeltet hvid chokolade eller et drys flormelis
Smelt smørret i en gryde og skær chokoladen i mindre stykker og tilsæt til smørret. Lad det smelte forsigtigt sammen, ikke ved for høj varme
Pisk æg og sukker hvidt og skummende og sigt hvedemelet i. Tilsæt smør/chokoladeblandingen og de grofthakkede mandler
Halvér kirsebærrene og rør dem forsigtigt i dejen
Smør en tærteform med smør og drys med rasp (så slipper kagen bedre). Formen skal være ca. 30-35 cm i diameter. Hæld dejen heri
Bag kagen ca. 35-40 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen skal føles lidt blødt midtpå, men sprød i kanten. Bag kagen nederst i ovnen og tildæk evt. med stanniol de sidste 20 minutter. Lad gerne kagen trække nogle timer før servering. Den er allerbedst, dagen efter. Smager skønt med vaniljeis til
Pynt gerne kagen med striber af smeltet hvid chokolade eller et drys flormelis
Kan kan bages med andre bær/anden frugt også
Kagen er fryseegnet men holder sig frisk i 2-3 hvis den opbevares tildækket på køkkenbordet