Den du ved nok kage med kokosglasur
En stor og lækker chokoladekage med kokos / kaffeglasur
Forb. tid20 minutter min
Tilb. tid30 minutter min
Samlet tid50 minutter min
Ret: Den du ved nok kage med kokosglasur
Antal: 1 bradepande
Chokoladekage dej:
- 400 g. sukker
- 4 æg
- 450 g. mel
- 4 tsk. vaniljesukker
- 4 spsk. kakao usødet bagekakao
- 4 tsk. bagepulver
- 3½ dl. mælk appelsinsaft/tykmælk/skyr/ymer ell. lign. kan også bruges
- ½ dl. kold kaffe kan erstattes med mælk/appelsinsaft el. lign.
- 200 g. smeltet smør
Kokosglasur:
- 150 g. smeltet smør
- 7 spsk. kold kaffe mælk/kærnemælk/appelsinsaft /kakaomælk/vand kan bruges
- 4 spsk. kakao usødet bagekakao
- 3 tsk. vaniljesukker
- 100 g. kokosmel
- 375 g. flormelis
Chokoladekage dej:
Æg, sukker og vanillesukker piskes tykt og skummende.
Bland de tørre ingredienser og sigt dem i dejen. Vend dejen forsigtigt med dejskraber. Tilsæt smeltet smør og mælk/kaffe. Dejen bliver tyk, lækker og chokoladecremet
Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 30x40 cm)
Bag kagen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 25-30 minutter. Bag den ikke for længe. Prik i kagen med en strikkepind/gaffel for at se om kagen har fået nok. Rør kokosglasuren imens kagen bager.
Kokosglasur:
Hæld alle ingredienser i en skål og rør glasuren sammen. Lun den evt. ½ minut i mikroovnen, så bliver den nemmere at røre. Kan også lunes i gryde. Glasuren bliver tyk og cremet.
Smør glasuren på, når kagen er afkølet. Brug evt. en dejskraber eller en paletkniv.
Du kan skære stykker af kagen, når glasuren af afkølet lidt.
Kagen kan fryses også med glasur på
Kan du godt lide meget topping på kagen, kan du fordoble mængden af kokosglasur
Ønsker du en kraftigere kaffesmag, så kan du bruge 2 dl kaffe og 2 dl mælk i stedet
Kan laves uden kaffe i dejen, men med 4 dl mælk/tykmælk/appelsinsaft i stedet
Kagen kan også bages som muffins, få en god opskrift her