Go Back Email Link
+ servings
Den du ved nok kage med kokosglasur
Udskriv
4.34 fra 3 stemmer

Den du ved nok kage med kokosglasur

En stor og lækker chokoladekage med kokos / kaffeglasur
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal: 1 bradepande
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Chokoladekage dej:

  • 400 g. sukker
  • 4 æg
  • 450 g. mel
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. kakao usødet bagekakao
  • 4 tsk. bagepulver
  • dl. mælk appelsinsaft/tykmælk/skyr/ymer ell. lign. kan også bruges
  • ½ dl. kold kaffe kan erstattes med mælk/appelsinsaft el. lign.
  • 200 g. smeltet smør

Kokosglasur:

  • 150 g. smeltet smør
  • 7 spsk. kold kaffe mælk/kærnemælk/appelsinsaft /kakaomælk/vand kan bruges
  • 4 spsk. kakao usødet bagekakao
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 100 g. kokosmel
  • 375 g. flormelis

Sådan gør du

Chokoladekage dej:

  • Æg, sukker og vanillesukker piskes tykt og skummende.
  • Bland de tørre ingredienser og sigt dem i dejen. Vend dejen forsigtigt med dejskraber. Tilsæt smeltet smør og mælk/kaffe. Dejen bliver tyk, lækker og chokoladecremet
    Den du ved nok muffins - nem opskrift
  • Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 30x40 cm)
  • Bag kagen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 25-30 minutter. Bag den ikke for længe. Prik i kagen med en strikkepind/gaffel for at se om kagen har fået nok. Rør kokosglasuren imens kagen bager.
    Den du ved nok kage med kokosglasur

Kokosglasur:

  • Hæld alle ingredienser i en skål og rør glasuren sammen. Lun den evt. ½ minut i mikroovnen, så bliver den nemmere at røre. Kan også lunes i gryde. Glasuren bliver tyk og cremet.
    Den du ved nok muffins - nem opskrift
  • Smør glasuren på, når kagen er afkølet. Brug evt. en dejskraber eller en paletkniv.
    Kaffeglasur med kokos
  • Du kan skære stykker af kagen, når glasuren af afkølet lidt.
    Den du ved nok kage med kokosglasur

Noter

Kagen kan fryses også med glasur på 
Kan du godt lide meget topping på kagen, kan du fordoble mængden af kokosglasur
Ønsker du en kraftigere kaffesmag, så kan du bruge 2 dl kaffe og 2 dl mælk i stedet
Kan laves uden kaffe i dejen, men med 4 dl mælk/tykmælk/appelsinsaft i stedet 
Kagen kan også bages som muffins, få en god opskrift her