Kartoffeltern i ovn - kartofler med rosmarin
Skønne og nemme kartofler med rosmarin og salt - olieristede i ovn
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid40 minutter min
Samlet tid55 minutter min
Ret: Kartoffeltern i ovn - kartofler med rosmarin
Antal: 4 pers.
- Ca. 1½ kg kartofler vaskede/skrællede og skåret i tern. Du kan også bruges små hurtige kartofler
- Ca. ½ dl olie raps- eller solsikkeolie. Spar ikke på olien
- 1-2 tsk rosmarin tørret eller 1 spsk friskhakket. Andre krydderier kan bruges f.eks. timian, oregano
- 1 tsk salt evt. flagesalt
Vask eller skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Hæld dem i et ildfast fad - gerne af støbejern, så kartoflerne også bliver sprøde i bunden. Jeg brugte min Scanpan bradepande
Bland kartoflerne med olie, rosmarin og salt. Sørg for at både olie og krydderier fordeles godt på kartoflerne.
Steg kartoflerne 30-40 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Rør rundt i kartoflerne et par gange undervejs. Kan også steges i airfryer, beregn kortere tilberedningstid og lavere temperatur.
Kartoflerne er færdige, når de er sprøde og gyldne
Servér gerne aioli til.
Kartoflerne er hurtigere færdige, når de udskæres i tern. Du kan også stege små hele kartofler eller udskære kartoflerne til pommes frites.
Tit kan du nøjes med at vaske kartoflerne, du behøver ikke altid skrælle.
Rosmarin kan erstattes med andre krydderurter f.eks. oregano eller timian.