Go Back Email Link
+ servings
Brunsviger - opskrift på lækker brunsvigerkage
Udskriv
4.73 fra 11 stemmer

Brunsviger - opskrift på brunsvigerkage i bradepande

Lækker brunsviger i bradepande
Forb. tid45 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid1 time 5 minutter
Ret: Brunsviger - opskrift på brunsvigerkage i bradepande
Antal: 20 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej:

  • 3 dl. lunkent mælk
  • 50 gram smør
  • 50 gram gær Du kan nøjes med 25 gram gær og et kvartérs længere hævetid
  • 450-500 gram hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Remoncefyld / snask:

  • 150 gram smør
  • 150 gram farin
  • 3 spsk sirup lys eller mørk

Sådan gør du

  • Lun mælken og smelt samtidigt smørret heri (jeg bruger mikrobølgeovLad det afkøle til fingervarmt.
  • Rær gær og sukker ud heri. Tilsæt mel lidt efter lidt, iblandet salt. Brug gerne røremaskine. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet. Det bliver en lidt blød dej.
  • Læg bagepapir i bunden af ovnens store bradepande. Fordel dejen herpå (pres den ud med fingrene el. lign.).
  • Stil brunsvigeren til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
  • Lav fyldet imens ved at smelte alle ingredienser sammen. Brug gryde eller mikroovnsskål. Afkøl lidt.
  • Brug fingrene til at lave huller i dejen og fordel fyldet herpå. Hullerne sikrer, at fyldet trækker godt ned i kagen. Sørg for at fyldet kommer godt ud i kanterne også.
    Brunsviger - opskrift på brunsvigerkage i bradepande
  • Der er rigeligt med fyld på denne kage, men det er helt bevidst. Man må aldrig gå ned på snask i brunsvigeren.
    Brunsviger - opskrift på brunsvigerkage i bradepande
  • Bag brunsvigeren 15-20 minutter ved 175 grader varmluft eller 200 grader alm. ovn. (tynde brunsvigere skal bage kortere tid).
  • Brunsvigeren er færdig når kanterne føles gennembagte og fyldet på toppen er sprødt. Holdt godt øje med kagen og pas på den ikke branker.
    Brunsviger - opskrift på brunsvigerkage i bradepande
  • Lad brunsvigeren afkøle lidt før du skærer den ud.

Noter

Du kan bruge ovnen til at hæve i. Stil temperaturen på ca. 30 grader.
Du kan nøjes med 25 gram gær og et kvartérs længere hævetid
Denne brunsviger bliver meget høj - du kan rulle dejen tyndere ud og bage den på to bageplader i stedet.
Kagen er fryseegnet.