Kylling i fad med kartofler & fløde - opskrift
En nem One pan ret med kylling, kartofler og fløde
Forb. tid30 minutter min
Tilb. tid45 minutter min
Samlet tid1 time t 15 minutter min
Ret: Kylling i fad med kartofler & fløde
Antal: 4 pers.
- 1,5 kg kartofler i skiver evt. flere hvis I er 4 meget sultne voksne. Kan erstattes med kogt pasta.
- 8 gulerødder (skåret i stykker) ca. ½ kg
- 2 bouillonterninger hønse bouillon
- 2 store rødløg i tern
- 3-4 fed hvidløg pressede eller skåret i små tern
- 2 tomater i skiver
- 1-1½ kg kylling (lår/overlår) hvis du bruger hele lår, eller en hel kylling, skal retten tilberedes ca. 1 time
- ½ liter fløde gerne madlavningsfløde eller piskefløde. Kan erstattes af bouillon
- ½ liter mælk vand eller bouillon kan også bruges
- 1-2 tsk timian tørret
- salt/hvidløgspeber
Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i skiver.
Svits rødløg, hvidløg og bouillonterninger i lidt olie. Jeg brugte mit støbejernsfad, som jeg også kan bruge i til at stege på komfuret. Det er smart, for så kan fadet sættes direkte i ovnen bagefter. Brug gerne en sautérpande eller støbejernsgryde i stedet.
Hæld kartofler og gulerødder i fadet og læg tomatskiver på toppen og drys med timian og salt og peber. Drys kyllingen med salt og peber og læg stykkerne på toppen
Hæld fløde og mælk i fadet
Steg fadet 60 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
Fadet er færdigt, når kartoflerne er sprøde og gyldne og kyllingen gennemstegt. Fløden fløden vil gerne fordampe, så derfor har jeg tilsat ekstra mælk. Kartoflerne bliver smagfulde og cremede
Anret og servér
Fløde kan erstattes med bouillon
Du kan tilsætte lige de grøntsager du har. Jeg havde 8 gulerødder og 2 tomater, så de kom i, men tilsæt gerne lige de grøntsager du har på lager.
Retten kan laves med pasta også