Go Back Email Link
+ servings
Juleboller med kirsebærsauce og marcipan
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Juleboller med kirsebærsauce og marcipan

Lækre luftige boller med kirsebær og marcipan - gode til jul
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid1 time 30 minutter
Samlet tid1 time 50 minutter
Ret: Juleboller med kirsebærsauce og marcipan
Antal: 30 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Bolledej:

  • ½ liter lunkent mælk kan erstattes med vand
  • 25 gram gær
  • 65 gram sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 50 gram smeltet smør
  • 1 æg kan udelades
  • ½ liter kirsebærsauce fra karton ell. hjemmelavet. Kan erstattes med 200 gram friske kirsebær/andre bær
  • 200 gram marcipan i tern. Kan udelades. Konfektrester kan bruges
  • kg hvedemel (ca.) erstat evt. 1/5 med havregryn/grovere meltype
  • 1 tsk salt
  • evt. hakkede mandler og chokolade

Pensling og drys:

  • 1 æg kan ersattes med mælk
  • perlesukker ell. alm. sukker

Sådan gør du

  • Lun mælk eller vand og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, smeltet smør, kirsebærsauce og æg
    Juleboller med kirsebærsauce og marcipan
  • Rør hvedemel og salt i. Tilsæt kun lidt hvedemel af gangen. Rør til dejen slipper fad og fingre, uden at klistre for meget. Skær marcipan i tern og ælt det ind i dejen. Tildæk skålen og lad nu dejen hæve ca. 35-45 min. et lunt sted, eller ca. til dobbelt størrelse. Kan også lynhæves i ovnen 20-30 minutter v. 30 grader
    Juleboller med kirsebærsauce og marcipan
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og form nu boller. Jeg fik plads til alle 30 boller på én bageplade. Tildæk bollerne og lad dem hæve ca. 30 minutter (ell. 15 minutter i ovnen v. 30 grader). Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker
    Juleboller med kirsebærsauce og marcipan
  • Bag nu bollerne ca. 13-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bagetiden afhænger af bollernes størrelse og hvor kraftigt din ovn varmer. Hold øje med dem efter 10 minutter
    Juleboller med kirsebærsauce og marcipan
  • Nyd bollerne lune, gerne med smør på
    Juleboller med kirsebærsauce og marcipan

Noter

Tilsæt evt. kanel og/eller kardemomme.
Bollerne kan fryses
Kan også bages som et helt brød - beregn ca. den dobbelte bagetid
Kirsebærsovs kan erstattes med friske kirsebær eller andre bær. Tilpas mængden af mel, i så fald. 
Tilsæt gerne nødder og grofthakket chokolade til julebollerne