Banankage i airfryer - opskrift på banan kage
En nem lille kage med banan, bagt i airfryer
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid35 minutter min
Samlet tid45 minutter min
Ret: Banankage i airfryer - opskrift på banan kage
Antal: 4 pers.
- 1 æg
- 90 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 gram smeltet smør eller ½ dl olie
- 1 banan moset
- 100 gram hvedemel
- ¼ tsk bagepulver el. natron
- 10 gram havregryn 2-3 spsk
- 1 nip salt
- ¼ dl mælk tykmælk el. lign. kan også bruges
- 25-40 gram chokolade grofthakket. Kan udelades
Smelt smørret få sekunder i mikroovnen
Pisk æg, sukker og vaniljesukker og hæld smørret heri.
Tilsæt nu mel, havregryn, salt og bagepulver/natron. Mos bananen og tilsæt. Rør mælken i. Hak chokoladen groft og tilsæt. Rør dejen til den er klumpefri
Smør en lille bageform med smør og hæld dejen heri. Min form målte 13x5 cm. Du kan også bruge en lille springform på 18-20 cm (eller den størrelse, der kan være i din airfryer). Dejen kan også bages som muffins, halvér ca. bagetiden
Banankage i airfryer:
Bag nu kagen ca. 30-35 min. v. 160 grader, eller til den er mørkgylden og gennembagt. Bagetiden afhænger af den form du bruger, så tjek kagen undervejs med en kødnål f.eks. . En metalform leder varmen bedre.
Banankage i ovn:
Bag kagen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) ca. ½ time, eller til kagen er gennembagt. Bagetiden afhænger af bageform du bruger, så tjek kagen undervejs.
Lad kagen afkøle lidt, før du udskærer den.
Banankagen er fryseegnet.
Kan også bages som bananmuffins - halvér ca. bagetiden. Kan også bages i almindelig ovn
Tilberedningstiden afhænger af hvilken form du bruger (glas/metal/ildfast fad) og størrelsen på formen/fadet også.