Go Back Email Link
+ servings
Hvidkål i fad med karry, bacon og gulerødder - nemt og lækkert
Udskriv
5 fra 1 stemme

Karrykål - opskrift på bagt hvidkål med karry

Hvidkål i fad med karry, bacon og gulerødder - nemt og lækkert
Forb. tid20 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t 5 min
Ret: Billigt hverdagsmad
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram bacon i tern
  • 2-3 tsk karry Alt efter hvor stærk du ønsker maden
  • 2 bouillonterninger
  • ½ hvidkål eller 1 helt spidskål
  • 5 gulerødder i tern
  • 3 porrer i skiver
  • ½ liter kogende vand
  • Salt/peber
  • Tilbehør: Frikadeller, medister eller frankfurtere kan også serveres uden kød

Sådan gør du

  • Svits bacon, karry og bouillonterninger
  • Vask og rens porrerne og skræl gulerøddderne.
  • Snit porrer, hvidkål og gulerødder fint og tilsæt
  • Krydr godt.
  • Kan al kålen ikke være på panden på samme tid, så tilsæt det lidt efter lidt, til kålen er faldet lidt sammen.
  • Lad alle ingredienser svitse sammen lidt. Vend flere gange undervejs.
  • Tilsæt kogende vand
  • Sæt fadet i ovnen på 175 grader varmluft og steg i ca. 45 minutter. Retten kan også laves færdig i gryde og den er færdig, når kålen er "gennemkogt"
  • Vend kålen rundt flere gange undervejs.
  • Smag til og vurdér om du synes der skal tilsættes ekstra karry eller salt/peber. Du kan også smage til med soya.
  • Fadet er færdigt, når al væden er fordampet og kålen ser lækker stegt ud på toppen.
  • Nyd den ovnstegte hvidkål som den er, med frikadeller ell. lign. Tilsæt evt. soya.

Noter

Du kan evt. tilsætte ris til karrykålen og hakket svinekød f.eks. også, så det bliver en mere fyldig ret
Retten kan også laves i støbejernsgryde eller wok