Go Back Email Link
+ servings
Marengs med kakao - nemme, lækre og fedtfattige
Udskriv
5 fra 1 stemme

Marengs med kakao nem opskrift på kyskager

Marengs med kakao - små, nemme og fedtfattige kyskager
Forb. tid25 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid50 min
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Keyword: kyskager, marengs
Antal: 50 små marengs
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2 æggehvider
  • 100 gram flormelis
  • 3 tsk kakao kan udelades eller erstattes af 1 tsk vaniljesukker eller 1 tsk lakridspulver
  • Evt.: 1 tsk eddike

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne stive
  • Tilsæt 1/3 af flormelisset og pisk yderligere 2-3 minutter
  • Tilsæt resten af sukkeret langsomt imens du pisker fortsat. Marengsen bliver sej og blank
  • Sigt kakaopulveret i og vend forsigtigt
  • Tilsæt eddike (eddiken gør, at marengs-kernen bliver lidt sej, ønsker du en marengs der er sprød helt igennem, så udelad bare eddike)
  • Læg marengs på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug 2 teskeer eller en spiseske, hvis du ønsker større marengs.
  • Du kan også putte massen i en sprøjtepose med en lille tylle, og sprøjte marengsen ud
  • Bag marengsene ca. 25-30 minutter v. 125 grader varmluft. Bager du større kager end jeg har gjort, skal dine kager have lidt længere tid.

Noter

Marengs kan holde sig længe hvis du opbevarer dem i en tætsluttende kagedåse
Du kan tilsætte alle slags smagsvarianter. Prøv også med finthakkede hasselnødder eller lakridspulver