Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Æbletærte med karamel af kondenseret mælk - sød og lækker

Æbletærte med karamel af kondenseret mælk - sød og lækker
Forb. tid20 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 20 min
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Køkken: Brød og kager
Keyword: æblekage, æbletærte, karamel, kondenseret mælk
Antal: 10 -12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • ½ dl sukker bruger du sure madæbler, så brug ialt 1 dl
  • dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4-8 æbler
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 1 dåse kondenseret mæk

Sådan gør du

  • Smelt smørret (gøres nemmest 30 sekunder i mikrobølgeovnen)
  • Rør sukkeret i.
  • Bland bagepulver med hvedemelet, og rør det i smørblandingen. Dejen kan fint røres bare med en gaffel.
  • "Mas" dejen ud i en tærteform med hænderne. Tryk den ca. 1½ cm op af siderne.
  • Skræl æblerne. Hvis skrællen er fin og æblerne uden stødmærker, kan du godt lade skrællen blive på.
  • Fordel æblebådene på kagen og dryp med citronsaften undervejs, så æblestykkerne ikke bliver brune.
  • Du kan fint nøjes med 4 æbler, så bliver din æbletærte bare ikke så "fugtig" og høj
  • Hæld kondenseret mælk over æblerne. Karamellen skal IKKE koges først. Brug evt. en pensel, til at fordele massen med, så flest mulige æblestykker er dækket.
  • Tryk dejen på siderne ned, så den kommer på højde med æblestykkerne
  • Bag først kagen 15 minutter v. 150 grader varmluft og herefter ca. 45 minutter v. 175 grader varmluft.
  • Hold godt øje med kagen undervejs og pas på den ikke branker.
  • Kagen er færdig, når den er gylden og karamellen ser fin og lækker ud
  • Kagen kan nydes lun eller afkølet og smager godt med creme fraiche til

Noter

Æbler kan erstattes med pærer eller anden frugt. Blommer vil også være gode at bruge tror jeg?
Kagen er ret sød, så den rækker til mange personer. Vil du servere noget tilbehør til, skal det nok helst være creme fraiche