Go Back Email Link
+ servings
Pasta med tomat, basilikum, hvidløg og ost - cremet og lækker
Udskriv
5 fra 1 stemme

Pasta med tomat, basilikum, hvidløg og ost

Pasta med tomat, basilikum, hvidløg og ost. En nem og lækker pastaret
Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Ret: Billig hverdagsmad
Køkken: Mad til de travle
Keyword: pasta med tomat, pastaret med tomat
Antal: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 10 tomater eller flere. Jo flere, jo bedre
  • 2-3 håndfulde frisk grofthakket basilikum eller 2 spsk tørret
  • 2-4 fed friskpressede fed hvidløg du afgør selv hvor kraftig du ønsker hvidløgssmagen skal være
  • 4-5 spsk olie f.eks. solsikke- eller rapsolie
  • 500 gram pasta gerne frisk pasta.
  • 200 gram ost havarti, revet mozzarella, danbo eller hvad du nu ellers har
  • Groft salt

Sådan gør du

  • Snit tomaterne og bland dem med grofthakket basilkum, friskpressede hvidløgsfed og olie.Krydr med groft salt.
  • Bland godt.
  • Tildæk skålen og opbevar i køleskab gerne i minimum 1 time. Jo længere tid, jo bedre.
  • Kog pasta
  • Snit osten i tern eller riv
  • Hæld vandet fra pastaen og hæld tomatblandingen ned til pastaen i gryden. Sænk temperaturen.
  • Tilsæt osten og rør godt rundt, til tomatpastaen har en cremet og lækker konsistens. Smag evt. til.

Noter

Lad gerne tomater og hvidløg trække længe i olien, så bliver retten bedst.
Du kan bruge frisk eller tørret pasta