Go Back Email Link
+ servings
Marmorkage - verdens bedste. Nem og hurtig at lave
Udskriv
5 fra 1 stemme

Marmorkage - opskrift på sandkage med kakao

Marmorkage - verdens bedste. Nem og hurtig at lave
Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Antal: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram blødt smør
  • 3 dl sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 4 dl mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk kakaopulver

Sådan gør du

  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker
  • Pisk æggene i ét af gangen
  • Bland bagepulver med hvedemelet og sigt det i dejen, skiftesvis med mælken. Du må ikke piske for meget, efter melet er tilsat, så vil kagen blive for tung. Brug evt. bare en dejskraber.
  • Smør en bageform med smør eller beklæd med bagepapir. Min form var rund og ca. 28-30 cm i diameter. Du kan også bruge en firkantet form eller en rugbrøds-/franskbrødsform (vær obs på at bagetiden måske skal forlænges/forkortes, hvis du bruger en anden form)
  • Hæld halvdelen af dejen i bageformen.
  • Rør kakaopulveret i den dej der er tilbage. Læg små klatter af chokoladedej på toppen af kagen. Træk et mønster i kagen med en gaffel eller dejspatel.
  • Bag kagen ca. 45 minutter v. 175 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er sprød og gylden og der ikke længere hænger dej ved den strikkepind/gaffel du putter i.

Noter

Kagen er fryseegnet
Brug dine kreative evner til at lave mønsteret i kagen :-)
Marmorkagen kan også laves som muffins - halvér bagetiden, i så fald