Chokoladekage med chokoladeglasur - nem opskrift
Chokoladekage med chokoladeglasur - svampet og lækker
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid35 minutter min
Samlet tid50 minutter min
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Antal: 12 pers.
Chokoladekagedej:
- 6 spsk. kakao
- 250 gram hvedemel
- 300 gram sukker
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 knsp salt
- 2 æg
- 1½ dl olie eller 150 gram smeltet smør
- 2.5 dl. kogende vand kan erstattes af kaffe eller appelsinjuice
Chokoladeglasur:
- 3 spsk. kakao
- 200 gram flormelis
- 30 gram smør smeltet
- 1 tsk. vaniljesukker
- 0.5 dl. mælk eller fløde
Bland alle de tørre ingredienser sammen og rør æg og olie i. Rør dejen med ske eller dejskraber Tilsæt kogende vand. Hæld det i, i en tynd stråle.
Vend dejen forsigtigt rundt, til der ikke længere er klumper i dejen.
Beklæd et ildfast fad med bagepapir (form ca. 20x30cm eller et rundt ildfast fad (ca. 25 cm. i diameter).
Bag kagen v. 175 grader (200 gr. alm ovn) nederst i ovnen i ca 30-35 minutter. Dejen skal helst være lidt klæg, når du tager den ud, men tjek lige med en gaffel om der hænger dej ved. Mærk på toppen af kagen. Den skal føles lidt blød men ikke svuppende.
Lad kagen køle og lav chokoladeglasuren imens.
Chokoladeglasur:
Smelt smørret i mikrobølgeovnen og tilsæt mælk. Tilsæt flormelis/kakao og vanilijesukker.
Rør kakaoglasuren godt sammen, til der ikke er klumper i.
Fordel glasuren på kagen og lad den sætte sig lidt, før du skærer stykkerne ud
Prøv kagen med flødeskum eller vaniljeis til. Uhm :-)
Kogende vand kan erstattes med f.eks. kaffe eller appelsinjuice.
Kagen er fryseegnet, dog uden glasur
Chokoladekagen smager skønt med flødeskum eller vaniljeis til og evt. friske bær
Vil du bage kagen i ovnens store bradepande, skal du bage 2-3 dobbelt portion.