Go Back Email Link
+ servings
Chokoladekage med sød ganache - svampet og lækker
Udskriv
5 fra 1 stemme

Chokoladekage med chokoladeglasur - nem opskrift

Chokoladekage med chokoladeglasur - svampet og lækker
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Antal: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Chokoladekagedej:

  • 6 spsk. kakao
  • 250 gram hvedemel
  • 300 gram sukker
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knsp salt
  • 2 æg
  • dl olie eller 150 gram smeltet smør
  • 2.5 dl. kogende vand kan erstattes af kaffe eller appelsinjuice

Chokoladeglasur:

  • 3 spsk. kakao
  • 200 gram flormelis
  • 30 gram smør smeltet
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 0.5 dl. mælk eller fløde

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen og rør æg og olie i. Rør dejen med ske eller dejskraber Tilsæt kogende vand. Hæld det i, i en tynd stråle.
  • Vend dejen forsigtigt rundt, til der ikke længere er klumper i dejen.
    Chokoladekage med chokoladeglasur - nem
  • Beklæd et ildfast fad med bagepapir (form ca. 20x30cm eller et rundt ildfast fad (ca. 25 cm. i diameter).
    Chokoladekage med chokoladeglasur - nem
  • Bag kagen v. 175 grader (200 gr. alm ovn) nederst i ovnen i ca 30-35 minutter. Dejen skal helst være lidt klæg, når du tager den ud, men tjek lige med en gaffel om der hænger dej ved. Mærk på toppen af kagen. Den skal føles lidt blød men ikke svuppende.
    Chokoladekage med chokoladeglasur - nem
  • Lad kagen køle og lav chokoladeglasuren imens.

Chokoladeglasur:

  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen og tilsæt mælk. Tilsæt flormelis/kakao og vanilijesukker.
  • Rør kakaoglasuren godt sammen, til der ikke er klumper i.
    Chokoladefrosting - chokoladeglasur opskrift
  • Fordel glasuren på kagen og lad den sætte sig lidt, før du skærer stykkerne ud
    Chokoladekage med chokoladeglasur - nem
  • Prøv kagen med flødeskum eller vaniljeis til. Uhm :-)
    Chokoladekage med chokoladeglasur - nem

Noter

Kogende vand kan erstattes med f.eks. kaffe eller appelsinjuice.  
Kagen er fryseegnet, dog uden glasur
Chokoladekagen smager skønt med flødeskum eller vaniljeis til og evt. friske bær
Vil du bage kagen i ovnens store bradepande, skal du bage 2-3 dobbelt portion.