Go Back Email Link
+ servings
Rabarberkage - opskrift på nem og lækker frugtkage
Udskriv
4.8 fra 5 stemmer

Rabarberkage nem frugtkage med rabarber

Rabarberkage - opskrift på nem, lækker og saftig frugtkage
Forb. tid20 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 20 min
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Antal: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram rabarber kan erstattes af anden frugt/andre bær
  • 50 gram sukker + 1 tsk vaniljesukker til drys

Dej;

  • 200 gram blødt smør
  • 350 gram sukker reducér sukkermængden, hvis du bruger sød frugt - pærer f.eks.
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 300 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • Drys til toppen: Rørsukker eller almindeligt sukker

Sådan gør du

  • Vask og rens rabarberstænglerne og skær dem i stykker på 1-1½ cm
  • Vend med sukker og vaniljesukker og lad rabarberne trække imens du laver dejen.
  • Blødgør smørret 10 sekunder i mikrobølgeovnen (eller lad det stå på køkkenbordet, til det er blødt)
  • Pisk sukker med smør og vaniljesukker og rør æg i, 1 af gangen
  • Bland bagepulver med hvedemel og rør det i dejen, skiftesvis med mælken.
  • Rør kun forsigtigt her og vend også gerne bare dejen i med en dejskraber. Pisker du melet for kraftigt i, kan luften piskes ud af dejen og så kan kagen blive tung og klæg.
  • Beklæd en bageform med bagepapir eller smør den med smør. Min form var ca. 25x40 cm. Bager du i ovnens store bageplade, skal du nok bage 1½-2 portioner, ellers vil kagen nok blive ret flad.
  • Læg rabarberstykkerne på toppen af dejen og tryk dem godt ned i dejen med håndfladen.
  • Drys med rørsukker på toppen
  • Bag kagen v. 150 grader varmluft i ca. 1 time.
  • Kagen er færdig, når den er sprød og gylden på toppen og når der ikke længere hænger dej ved en gaffel du stikker i.
  • Serveres lun med vaniljeis eller flødeskum til

Noter

Kan kan laves med al anden frugt/ andre bær
Kagen kan bages som muffins også. Halvér i så fald bagetiden
Kagen er fryseegnet