Go Back Email Link
+ servings
Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
Udskriv
4.6 fra 5 stemmer

Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg

Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Ret: Mormormad - klassiske oldschool retter
Antal: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1-1½ kg kogte kolde kartofler skåret i tynde skiver
  • ½ liter creme fraiche fedt-procenten bestemmer du selv. Kan erstattes af skyr eller fromage frais
  • 2 spsk god mayonnaise f.eks. Hellmanns
  • 1 fintrevet løg
  • Salt/peber
  • 1.2 spsk spsk citronsaft kan udelades
  • Pynt: Purløg og cocktaintomater
  • evt. ½-1 tsk karry

Sådan gør du

  • Bland creme fraiche, mayonnaise og fintrevet løg
  • Krydr godt med salt og gerne hvidløgspeber
    Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
  • Finsnit de kogte, kolde kartofler i creme fraiche-dressingen. Smag til
    Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
  • Anret i en fin skål, gerne af glas.
    Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg
  • Pynt med halve cocktailtomater og purløg
    Kold kartoffelsalat med creme fraiche og purløg

Noter

Kartoffelsalaten kan pyntes med agurketern
Smag gerne til med karry
Kartoffelsalaten kan opbevares på køl i 2-3 dage - brug en tætsluttende beholder.